Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 8. 2016,
6.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,63

Natisni članek

Slovenija neurje železnica

Torek, 30. 8. 2016, 6.45

6 let, 7 mesecev

Najhuje je bilo na območju Hrastnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,63
vlak železnica železnice tiri | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

 

V več krajih po Sloveniji je ponedeljkovo neurje povzročilo precej težav, posledice pa gasilci in druge pristojne službe odpravljajo tudi danes. Najhuje je bilo na območju Hrastnika, kjer je plaz zasul cesto, pa tudi železniško progo med postajama Zidani Most in Hrastnik, zaradi česar je bil do jutra prekinjen železniški promet.

Železniški promet med Ljubljano in Celjem ponovno stekel

Vzdrževalne ekipe Slovenskih železnic so ob 4.30 za ves promet odprle oba tira glavne železniške proge Zidani Most-Ljubljana, ki je bila zaprta zaradi plazu. Tega je povzročilo neurje, ki se je zneslo nad Slovenijo.

Vsi potniški vlaki vozijo po voznem redu, so sporočili iz Slovenskih železnic.

Med plazovoma obtičalo 27 vozil

V Suhadolu na cesti Hrastnik-Zidani Most je med dvema zemeljskima plazovoma obtičalo 27 osebnih vozil. Gasilci in delavci cestnega podjetja so s hrastniške strani odstranili plazovino ter jim omogočili pot proti Hrastniku.

Na cesti Hrastnik-Radeče je več hudournikov naneslo kamenje in podrlo nekaj dreves, ki so jih odstranili s kombiniranim gradbenim strojem.

Posledice neurja v Hrastniku | Foto: STA , Foto: STA ,

Zaradi poplavljenega cestišča so zaprte regionalna cesta Hrastnik-Rimske Toplice pri Brdcah, glavna cesta Hrastnik-Zidani Most pri Suhadolu in lokalna cesta Turje-Čreta, poroča prometnoinformacijski center za državne ceste.

V Šentilju ocenjujejo škodo

V Šentilju v Slovenskih goricah, ki je bil med najbolj prizadetimi kraji, so od jutra na terenu ekipe, ki zbirajo podatke o nastali škodi. Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je voda zalila okoli 30 stanovanjskih hiš in poslovnih objektov, gasilci pa so odstranili tudi posledice plazu.

V samem središču Šentilja je zalilo večino javnih objektov, med njimi tudi občinsko stavbo in policijo, ter številne stanovanjske zgradbe, medtem ko je v drugih delih občine klestila toča, ki je uničila večino pridelka. Številne strehe so poškodovane, sprožili so se plazovi, ceste so neprevozne, do nekaterih hiš še vedno ni dostopa.

V Pesnici veter odkrival strehe

Iz Šentilja se je neurje nato preselilo na območje Občine Pesnica, kjer je veter poškodoval strehe več stanovanjskih hiš in podrl nekaj dreves, pri odpravljanju posledic neurja pa sodelujejo vsa tamkajšnja gasilska društva, so sporočili z Uprave za zaščito in reševanje.

Močan dež je zajel tudi celotno območje Maribora, kjer so poklicni in prostovoljni gasilci črpali vodo iz okoli 150 stanovanjskih in poslovnih prostorov.

Potolčen avto in postavljanje droga v Pesnici:

Uničen pridelek v Pesnici:

Strela zanetila požar

V Bevčah pri Velenju je zaradi udara strele zgorelo ostrešje stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci, ki so odkrili del strehe, požar omejili in pogasili, pregledali prostore s termokamero ter s kritino prekrili kvadratni meter strehe.

Posledice neurja v Hrastniku | Foto: STA , Foto: STA ,

Močno neurje z nalivi in vetrom je zajelo tudi območje žalske občine, polzelski gasilci pa so iz osmih objektov izčrpali meteorno vodo in v kraju Založe prekrili devet kvadratnih metrov gospodarskega objekta z opeko, so sporočili z Uprave za zaščito in reševanje.

Hudournik ogrožal tri hiše

Neurje je povzročilo nevšečnosti tudi v občinah Prebold, Braslovče in Šoštanj, v Zgornji Rečici pri Laškem pa so gasilci morali preusmeriti tok hudournika, ki je ogrožal tri stanovanjske hiše in cesto.

V Gabrovniku pri Slovenskih Konjicah je močan veter podrl drevo, ki je padlo na streho stanovanjske hiše in cesto. Posredovali so gasilci, ki so drevo odstranili in razžagali ter s kritino prekrili približno tri kvadratne metre strehe.

Ne spreglejte