Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 12. 2017,
20.11

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

humanitarna pomoč kriptovalute mame samohranilke Baza prostovoljcev Špela Šega

Sreda, 27. 12. 2017, 20.11

6 let, 4 mesece

Zbiramo bitcoine za socialno ogrožene matere #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Ustvarjalci oddaje Dan. na Planet TV so decembra objavljali elektronsko denarnico, v katero so lahko ljudje za dober namen nakazali svoje kriptovalute. Ustvarjalci oddaje bodo bitcoine, ki se jih je doslej nabralo že za 2.100 dolarjev, zbirali še do konca meseca. Zbrana sredstva bodo nato namenili dobrodelni organizaciji Baza prostovoljcev, ki pomaga socialno ogroženim materam samohranilkam. 

Video: Planet TV


Špela Šega iz skupine Baza prostovoljcev, ki pomaga materam iz materinskih domov in varnih hiš, je v pogovoru za oddajo Dan.  povedala, da je zbranih sredstev, ki jih bodo ustvarjalci Planet TV namenili materam samohranilkam, izjemno vesela.

"To je odlično. Presrečna sem, ker je to še en znak, da delamo dobro. Obljubimo, da bomo tako delali še naprej. Sredstva so to, kar nam najbolj primanjkuje, in zato smo tega presenečenja še bolj veseli," je poudarila Špela Šega.

Mame samohranilke po njenih besedah najbolj potrebujejo hrano, oblačila in obutev, v novoletnem času pa je treba poskrbeti tudi za darila za njihove najmlajše.

V to elektronsko denarnico lahko nakažete svoje kriptovalute. Ob koncu meseca bomo zbrana sredstva pretvorili v evre, znesek pa bomo namenili socialno ogroženim materam samohranilkam. | Foto: Planet TV V to elektronsko denarnico lahko nakažete svoje kriptovalute. Ob koncu meseca bomo zbrana sredstva pretvorili v evre, znesek pa bomo namenili socialno ogroženim materam samohranilkam. Foto: Planet TV

Bolečo osebno izkušnjo je obrnila sebi v prid

"Trenutno smo imeli dve odmevni akciji. Pri prvi so lahko posamezniki sami poskrbeli za celo darilo za otroka, pri drugi akciji pa smo zbirali sredstva za nakup daril. Računamo na to, da bomo na koncu obdarili 50 otrok iz socialno ogroženih družin," je pojasnila.

V pogovoru za oddajo Dan. je poudarila, da je tudi sama zapustila nasilnega partnerja in se z majhnim otrokom zatekla v materinski dom. "Verjamem, da se vse zgodi z razlogom. To izkušnjo, ki je bila zelo boleča, sem poskušala obrniti sebi v prid. Baza prostovoljcev je nastala čisto po naključju, ampak očitno je danes brez moje osebne izkušnje ne bi bilo," je pripovedovala prostovoljka.

"Solze je treba enkrat obrisati. Že zaradi otrok."

Na vprašanje voditeljice Suzane Kozel, ali si v okviru svojega humanitarnega dela prizadeva tudi za to, da mame samohranilke ne bi bile odvisne od humanitarne pomoči, je odgovorila, da si želi, da ženske najdejo razlog za borbo v svojih otrocih, ne pa v pomoči drugih.

"Ne maram ljudi, ki se smilijo sami sebi. Saj tudi sama kdaj jokam z ljudmi, ampak solze je treba enkrat obrisati. Človek mora iti naprej in borbo že zaradi otroka pripeljati do pozitivnega konca," je še povedala Špela Šega.

Ne spreglejte