SiolNET. Novice Slovenija
0,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zavračanje predlogov za zdravniški dopust

0,29

termometer

Verjetno se marsikdo v naši državi sprašuje, zakaj zdravstvena komisija zavrača predloge za zdravniški dopust. Med njimi je tudi 48-letna Veronika Vrhovnik, ki se že od 40. leta bojuje s poškodbo gležnja, še bolj pa s številnimi institucijami, ki ji že tako boleč položaj še otežujejo. 

Kot je povedala za Planet TV, ima v gležnju vijake in ploščice, poškodovani gleženj pa je gibljiv le 15-odstotno. "Zjutraj ne morem vstati, ne morem stopiti na noge, imam uničene kosti," je dodala. Aprila letos je prestala že osem operacij, a se ji stanje še vedno ni izboljšalo. 13. septembra je padla po stopnicah, zato bo morala še na deveto operacijo.

Komisija ji ne odobri zdravniškega dopusta, grozi ji odpoved 

Skoraj vseskozi je primorana izkoristiti letni dopust, saj je bil predlog za zdravniški dopust zavrnjen. Ortoped ji je dejal, da do ponovnega posega in do končane rehabilitacije ni sposobna za delo, ko je o zavrnitvi povprašala zdravnika, pa ji je ta odgovoril, da mu je, ko je pisal predlog, zmanjkalo prostora na papirju. Dva dni pred deveto operacijo ji bo zmanjkalo letnega dopusta, zato ji grozi še odpoved. 

Natasa_Gorenc_vadba Novice Zdravo z naravo! na 51. sejmu NARAVA-ZDRAVJE vrednost inovacij Forum farmacevtov Novice Umetna inteligenca lahko reši 40 tisoč življenj na leto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin