SiolNET. Novice Slovenija
1,31

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi zalezovanja sodnika so ga poslali na psihiatrijo

1,31

termometer

Oddelek za psihiatrijo Maribor | Boštjan Klement ostaja zaprt na oddelku mariborske psihiatrije. | Foto: STA
Boštjan Klement ostaja zaprt na oddelku mariborske psihiatrije. Foto: STA

Ljutomerčan Boštjan Klement že desetletje nadleguje sodnika Gorazda Tivadarja. Ko sta se leta 2020 srečala na sodišču, ga je Klement udaril, januarja letos se je pred sodno obravnavo z macolo spravil na njegovo osebno vozilo. Klement za svoja dejanja zaradi neprištevnosti ne bo odgovarjal in mora po odločitvi tožilke, ki je obtožni predlog spremenila v predlog za izrek varnostnega ukrepa, na obvezno psihiatrično zdravljenje. 

Boštjan Klement in sodnik Gorazd Tivadar sta se ta teden znova srečala na sodišču. Tokrat pravosodnim policistom ni bilo treba posredovati. Kot poroča Večer, je tožilka Aleksandra Kolarič v sredo obtožni predlog spremenila v predlog za izrek varnostnega ukrepa obveznega psihiatričnega zdravljenja. Tako Klement ostaja zaprt na forenzičnem oddelku psihiatrične bolnišnice v Mariboru.

Klement je februarja letos stopil pred sodnico Heleno Melliwa. Sodni izvedenec psihiatrične stroke Mladen Vrabič je takrat presodil, da obdolženi zaradi svojih duševnih motenj ni razumel pomena in posledic svojih dejanj, sodnica pa je za oceno o tem angažirala še komisijo za izvedeniška mnenja Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Komisija je Klementa ocenila za neprištevnega. 

Spomnimo

Klement sodnika Tivadarja neumorno zalezuje že desetletje, septembra 2020 ga je na Okrajnem sodišču na Ptuju fizično napadel. Pred obravnavo januarja letos se je z macolo spravil na njegovo vozilo. 

pravni nasvet kladivo frontal Novice Odzval se je napadeni sodnik: Ni res, da sem imel zlomljen nos #video sodišče, zatožna klop Novice Pričevanje: Res je, udaril sem sodnika

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin