SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi smrti 16-mesečne deklice zahteva za preiskavo zoper tri zaposlene UKC Maribor

1

termometer

 | Foto:
Mariborsko tožilstvo je zaradi suma storitve kaznivega dejanja malomarnega zdravljenja s posledično smrtjo vložilo zahtevo za preiskavo zoper zdravnico in dve medicinski sestri UKC Maribor.

Gre za primer 16-mesečne deklice, ki je umrla aprila 2009 na mariborski pediatriji, poroča Večer.

Starša deklice sta preko odvetnika Francija Matoza oktobra 2009 vložila kazensko ovadbo zoper zdravnico Olgo Kranjc in medicinski sestri Stanko Nidorfer ter Mojco Žoha, navaja Večer.

Zagrožena kazen od enega do osmih let zapora

Vodja mariborskega tožilstva Drago Šketa je po poročanju Večera povedal, da preiskavo zahtevajo zaradi suma storitve kaznivega dejanja malomarnega zdravljenja po 3. odstavku v zvezi s 1. odstavkom 179. člena kazenskega zakonika. Za to je zagrožena kazen od enega do osmih let zapora.

Storile so več strokovnih napak

Maja 2009 je bil v UKC Maribor opravljen strokovni nadzor, ki je ugotovil, da naj bi zdravnica in medicinske sestre "ravnale v skladu z medicinsko doktrino in niso odgovorne za tragični dogodek". Kasnejše poročilo izrednega ekspertnega nadzora zdravniške zbornice pa je pokazalo, da so zdravnica in medicinski sestri, ki so skrbele za deklico storile več strokovnih napak. V poročilu je bilo ugotovljenih veliko neskladij.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin