SiolNET. Novice Slovenija
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi nepravilnosti v Ekosistemih ovadili inšpektorja

0,30

termometer

 | Foto: STA
Foto: STA

Inšpekcija za javno upravo je ugotovila, da okoljski in gradbeni inšpektor kljub številnim prijavam in opozorilom več let nista uspešno in učinkovito v skladu s pooblastili ukrepala zoper lastnike predelovalnice odpadkov Ekosistemi v Straži pri Novem mestu, ki je nato julija lani zgorela. Inšpektorat ju je ovadil.

Poročilo je razkrilo številne nepravilnosti pri delu gradbenega inšpektorja, poroča RTV Slovenija. Ta je v nadzoru leta 2011 ugotovil, da ima družba Ekosistemi vsa ustrezna gradbena in uporabna dovoljenja, čeprav je prvega pridobila leta 2012, uporaba objekta za opravljanje tovrstne dejavnosti pa ji je bila dovoljena z uporabnim dovoljenjem, izdanim v letu 2014, torej tri leta po ugotovitvi inšpektorja, da ga imajo.

Vse fotografije, ki naj bi dokazovale sanacijo, so iz spisa izginile

Okoljski inšpektor je celo nasprotoval lastnemu mnenju, saj je sredi postopka odvzema okoljevarstvenega soglasja zatrdil, da je stanje sanirano, nato pa nekaj mesecev pozneje med novim pregledom ugotovil, da ni tako. Vse fotografije, ki naj bi dokazovale sanacijo, so iz spisa izginile.

"K zapisniku niso bile priložene fotografije oziroma so izginile, bile so njegova priloga, ta zapisnik pa je bil pomemben za odločanje v neki konkretni zadevi," je pojasnila glavna inšpektorica Lidija Apohal Vučković. Prav zato so policiji naznanili sum storitve kaznivega dejanja nevestnega dela v službi, ker so bile odkrite takšne nepravilnosti, da bi lahko šlo za nevestno delo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin