SiolNET. Novice Slovenija
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za skrajševanje čakalnih dob porabili le osem od 18 milijonov evrov

0,04

termometer

Zdravnik
Čeprav je bilo za skrajševanje čakalnih dob na voljo 18 milijonov evrov, so na koncu za enoletni projekt porabili zgolj dobrih osem milijonov evrov. Foto: Thinkstock

V okviru enoletnega vladnega projekta za skrajševanje čakalnih dob in povečanje kakovosti zdravstvene obravnave, ki ga je sprejela prejšnja vlada pod vodstvom premierja Mira Cerarja ter je trajal od 1. aprila 2017 do 31. marca lani, je bilo od 18 milijonov evrov, odobrenih za to področje, porabljenih le dobrih osem milijonov, je razvidno iz poročila, s katerim se je danes seznanila vlada premierja Marjana Šarca.

V letu 2017 je bil za skrajševanje čakalnih dob na podlagi stavkovnih zahtev Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije (Fides) in v okviru sporazuma o začasni prekinitvi stavkovnih aktivnosti sprejet tudi posebni vladni projekt za skrajševanje čakalnih dob v zdravstvu ter povečanje kakovosti zdravstvene obravnave.

urgenca Novice Lahko v enem letu povsem skrajšamo čakalne vrste v zdravstvu?

Od 18 milijonov evrov izplačali dobrih osem milijonov

Od 18 milijonov evrov, predvidenih za ta projekt, pa jih je bilo dejansko izplačanih 8,15 milijona. Nagrajevanje zdravnikov ter preostalih zdravstvenih delavcev in sodelavcev je bilo izvedeno v obliki izplačila delovne uspešnosti, ob izpolnjevanju meril, določenih v projektu.

Operacija bolnica bolnik Novice Poteza zavarovalnic, ki jasno kaže, da je javno zdravstvo v krizi

Poudarek je bil na opravljanju dela prek normativov dela zdravnikov, dodatnih urah dela z bolniki in povečanju obsega opravljanja zdravstvenih storitev na način, ki za bolnike pomeni bolj kakovostno zdravstveno obravnavo in manj napotovanj bolnikov med različnimi ravnmi zdravstvene dejavnosti, pa tudi stimuliranje doseganja skrajševanja čakalnih dob in opravljanja zdravstvenih storitev na način, da se zmanjšuje nastajanje novih čakalnih dob, je zapisano v gradivih po seji vlade.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin