Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 9. 2014,
12.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

SMC Novo mesto

Sreda, 10. 9. 2014, 12.30

8 let

Za položaj novomeškega župana se bo potegoval tudi Uroš Lubej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kandidaturo za župana Novega mesta so danes napovedali še soustanovitelj odbora Vseslovenska vstaja Uroš Lubej ter Mojca Šepec Potočar in Jože Kobe.

Soustanovitelj odbora Vseslovenska vstaja Uroš Lubej je danes napovedal, da bo v imenu stranke Solidarnost kandidiral za župana Mestne občine Novo mesto. Solidarnost Novo mesto na lokalnih volitvah nastopa prvič, po Lubejevih napovedih pa bodo v lokalnem političnem prostoru uveljavili večji vpliv javnosti in več nadzora občanov nad delom župana, občinske uprave, javnih zavodov in podjetij.

V stranki se zavzemajo za popolnoma transparentno delovanje občinske sfere in temeljit obračun s politično korupcijo, klientelizmom in nepotizmom.

Uroš Lubej je sicer dolenjski javnosti poznan predvsem kot preiskovalni novinar, kolumnist in urednik. Pri svojem delu se je v glavnem ukvarjal s preiskovanjem delovanja lokalne politične elite ter analizo družbenega prostora na Dolenjskem in v Novem mestu.

Za mesto županje Mestne občine Novo mesto se bo kot kandidatka SMC potegovala tudi sedanja nepoklicna podžupanja in direktorica Razvojnega centra Novo mesto Mojca Špec Potočar.

Potočarjeva, tudi predsednica novomeškega lokalnega odbora in nosilka kandidatne svetniške liste SMC, je povedala, da se bi kot županja zavzemala, da bi s skupnimi močni okrepili in dvignili kakovost življenja v občini kot gospodarskemu središču, v regiji in širše.

Za župansko kandidaturo se je odločila, ker bi rada z aktivno vključitvijo v lokalno politiko svoje znanje in izkušnje delila z novomeškimi občani, je dejala.

Prizadevala bi si za socialno in pravično občino, ki temelji na spoštovanju temeljnih človekovih pravic in dolžnosti ter za združevanje pozitivne usmerjenosti za boljšo in bolj humano prihodnost.

Med svojimi prednostnimi nalogami je med drugim navedla skrb za čisto pitno vodo in nadaljevanje projekta Cerod prizadevanje za čisto okolje, ustvarjanje pogojev za zagotovitev gospodarske rasti ter za ohranjanje in ustvarjanje delovnih mest.

Kandidaturo napovedal tudi vodja urada za gospodarske javne službe Svojega županskega kandidata ima v Novem mestu tudi Liberalno gospodarska stranka (LGS). Zastopal jo bo Jože Kobe, ki napoveduje, da si bo kot župan v prvi vrsti prizadeval za okrepljeno črpanje evropskih sredstev, ki so pogoj za razvoj občine na vseh področjih, tako na komunalnem, cestnem, prometnem, športnem in drugih.

Za ključne projekte je navedel hidravlične izboljšave vodovoda, nadaljevanje projekta Centra za ravnanje z odpadki, izgradnjo kanalizacij v drugih krajih občine, ureditev parkiranja pri novomeški bolnišnici in zdravstvenem domu ter ureditev kolesarskih stez.

52-letni Kobe, magister državnih in evropskih študij, je vodja urada za gospodarske javne službe, okolje in promet Mestne občine Novo mesto, pred zadnjimi lokalnimi volitvami pa je dobro leto vodil novomeško občinsko upravo.

V novomeški občini so župansko kandidaturo doslej napovedali še skupna kandidatka SD, Zveze za Dolenjsko, SLS in SNS Milena Kramar Zupan, Bojan Kekec (SDS), kandidat s podpisi volivcev Gregor Macedoni, Rafko Križman (ZaAB), kandidat Liste Miloša Dularja Miloš Dular.

Ne spreglejte