SiolNET. Novice Slovenija
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za male vlagatelje se izteka čas za nakup delnic NLB

0,13

termometer

NLB |  | Foto: STA
Foto: STA

Mali vlagatelji imajo čas za vpis delnic NLB še danes do 13. ure. NLB je za to opremila deset poslovalnic po državi. V četrtek bodo interes za nakup delnic lahko izrazili še institucionalni vlagatelji, v petek pa bo predvidoma znana končna cena za delnico, ki bo nekje med 51,50 in 66 evrov.

Prodaja delnic NLB se je po metodi prve prodaje delnic (IPO) začela z objavo prospekta 26. oktobra. Mali vlagatelji so delnice lahko začeli vpisovati 29. oktobra, čas za to se bo iztekel danes. V četrtek do 12. ure bodo vpise v knjigo naročil lahko oddali institucionalni vlagatelji.

NLB banka Posel danes Varuh kapitalskega trga tik pred zdajci: Ne smete kupiti delnic NLB!

Država, ki prodaja najmanj 50 odstotkov plus eno delnico in največ 75 odstotkov minus eno delnico, bo malim vlagateljem ponudila deset odstotkov delnic, preostanek pa institucionalnim vlagateljem. Prodajalec bo na koncu delnice prerazporedil iz ene v drugo tranšo, odvisno od količine vpisov v posamezni tranši.

NLB Posel danes Z današnjim dnem malim vlagateljem na voljo delnice NLB #video

Mali vlagatelji - fizične ali pravne osebe, ki niso dobro poučeni investitorji - morajo kupiti najmanj deset delnic, vpisati in vplačati pa jih morajo po ceni 66 evrov. Ko bo znano, kolikšna bo končna cena za delnico in koliko delnic bo posameznik lahko kupil, jim bo NLB morebitno razliko vrnila.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin