SiolNET. Novice Slovenija
0,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Z dobrodelnim koncertom v ljubljanskih Križankah zbrali več kot 30 tisoč evrov

0,11

termometer

Koncert |  | Foto: STA
Foto: STA

Na petkovem koncertu, ki ga je v ljubljanskih Križankah pripravilo društvo Viljem Julijan, so za otroke z redkimi boleznimi zbrali več kot 30 tisoč evrov. Vsa zbrana sredstva bodo v celoti namenjena otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam, so zapisali v sporočilu za javnost.

Sredstva, ki so jih zbrali s prodajo kart in drugimi donacijami, bodo prek Sklada Viljem Julijan v celoti darovali otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam. Te se poleg težkega zdravstvenega stanja otrok zaradi visokih stroškov zdravljenja, nege in oskrbe, ki jih prinaša življenje z redko boleznijo, pogosto srečujejo tudi z materialno stisko.

Prvo pokoncertno donacijo bodo že ta teden namenili fantku Ladislavu, ki so mu pri sedmih letih diagnosticirali Duchennovo mišično distrofijo. Gregor in Nina, ustanovitelja Sklada, se bosta ta teden osebno srečala z družino in ji predala donacijo sklada, hkrati pa bosta prisluhnila stiski staršem, so sporočili.

Šarec častni pokrovitelj koncerta

Častni pokrovitelj koncerta je bil predsednik vlade Marjan Šarec. Društvo je prejelo tudi podporo predstavnika Evropske komisije Martina Seychella, predsednika Evropske organizacije za redke bolezni Eurordisa Yanna Le Came, ministra za zdravje Sama Fakina, varuha človekovih pravic Petra Svetine in predsednika Komisije RS za medicinsko etiko Božidarja Voljča.

viljem Julijan Novice Umrl je Viljem Julijan, dveletni fantek, ki je ganil Slovenijo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin