SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Z Brnika je letos letelo že milijon potnikov

1

termometer

 | Foto:
Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana so letos našteli že več kot milijon potnikov. V prvih osmih mesecih so našteli 997.516 potnikov, v sredo pa je z Brnika odpotoval že milijonti potnik.

V javnem prometu so v prvih osmih mesecih našteli 978.070 potnikov, kar je 11 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, število premikov letal pa je naraslo za dva odstotka. Struktura letal se še naprej spreminja v korist večjih in težjih letal, izboljšuje pa se tudi njihova zasedenost.

Rekordni 23. avgust s 6.960 potniki Lani so milijontega potnika sprejeli nekoliko pozneje, in sicer 25. septembra, leta 2008, ko so oskrbeli največ potnikov v zgodovini letališča, pa je milijonti potnik prek Brnika potoval že 4. avgusta. Na ta dan pred sedmimi leti so oskrbeli rekordnih 8.251 potnikov, letošnji rekordni dan, kar zadeva število potnikov, pa je bil 23. avgust s 6.960 potniki.

Rast prometa posledica novih letalskih povezav Rast prometa je po oceni Aerodroma posledica novih in okrepljenih letalskih povezav ter posledično konkurenčnejše ponudbe. Tovorni promet je bil v osmih mesecih približno enak lanskemu, je objavil Aerodrom Ljubljana, ki upravlja največje slovensko letališče.

Poleti deloma obnovili letališko ploščad Poletne mesece na Brniku je zaznamovala tudi obnova dela letališke ploščadi. Osnovno asfaltno vozišče iz leta 1975 so 13. julija nadomestili z novo betonsko ploščo v skupni površini 780 kvadratnih metrov, ob obnovi površine pa so posodobili tudi talno signalizacijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin