Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 11. 2012,
12.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ceste ceste poplave škoda

Sreda, 7. 11. 2012, 12.31

7 let, 12 mesecev

Vsaj 22 milijonov evrov škode na državnih cestah in objektih Dravskih elektrarn

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po prvih ocenah je vodna ujma na omrežju glavnih in regionalnih cest povzročila za 15,94 milijonov evrov škode in med 6 in 8 milijonov na objektih Dravskih elektrarn.

Zadnje poplave so na državni cestni infrastrukturi (skoraj 6000 tisoč kilometrov glavnih in regionalnih cest) povzročile veliko škode. Največ seveda na Štajerskem in Koroškem, pravijo pristojni na državni direkciji za ceste, zato bo treba čim prej izvesti več sto potrebnih ukrepov za sanacijo razmer na posameznih delih glavnih in regionalnih cest. Od vlade pristojni pričakujejo čim prejšnje ukrepe in potrebna sredstva iz obvezne rezerve znotraj proračuna za sanacijo nastale škode na državnih prometnicah. Na avtocestnem omrežju zadnje deževje in poplave nista povzročili škode Vodna ujma pa na srečo ni povzročila škode na omrežju avtocest in hitrih cest. Na Darsu zagotavljajo, da zadnje poplave niso povzročile škode. Je pa voda zaradi izjemno intenzivnega deževja konec preteklega meseca spodkopala cestno telo pod cestiščem hitre ceste med Razdrtim in Vrtojbo (del ceste med Selami in Ajdovščino), nastalo škodo, ki je ocenjena na okoli osem tisoč evrov, pa že odpravljajo, so povedali na državni avtocestni družbi Dars.

V železniškem prometu poplave niso povzročile velikih težav Na omrežju železniških tirov zadnja vodna stihija v preteklih dneh ni povzročila velike škode, poudarjajo na Slovenskih železnicah. Zaradi poplav je bil nekaj časa ustavljen železniški promet na bohinjski progi med Podbrdom in Bohinjsko Bistrico ter na koroški progi med Rušami in Prevaljami. Na obeh progah vlaki zdaj že vozijo po voznem redu, zatrjujejo pristojni na SŽ. Za zdaj ostaja le avtobusni prevoz še med železniškima postajama Šmartno ob Paki in Šoštanj (nekaj časa je bila zaprta tudi proga Šmartno ob Paki¬—Velenje), vendar pristojni pričakujejo, da bo železniški promet predvidoma stekel že popoldne. Za zdaj ocene škode na Slovenskih železnicah še nimajo.

Ne spreglejte