SiolNET. Novice Slovenija
9,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vroče soočenje: "Ali smo lahko zunaj brez maske, če smo na varni razdalji?" #video

9,32

termometer

V zadnjem tednu so v javnosti odmevale navedbe državne sekretarke na ministrstvu za zdravje Tine Bregant, da je nošenje maske smiselno tudi ob športnih aktivnostih na prostem. Na njene besede se je s kritičnim javnim pismom odzvala ginekologinja Sabina Senčar, na njene besede pa je nato spet na Facebooku odgovorila Bregantova. Soočili sta se v oddaji Planet 18 na Planetu.

Kot je v pogovoru na Planetu dejala ginekologinja Sabina Senčar, je pomembno, da ljudje v času pandemije zelo natančno vedo, kaj smejo in česa ne.

"Veste, pravo je rigidno. Če se ljudje bojijo, da bodo sankcionirani, potem morajo natančno vedeti, kaj je javni prostor in v katerem primeru so izjeme," je dejala Senčarjeva in na vprašanje Bregantove o tem, ali je pravnica, dejala, da mora tudi te zadeve poznati, saj da je nevednost "ne more razrešiti".

Tadeja Šuštar Novice Še ena okužba v poslanskih klopeh

Sekretarka: Nisem rekla, da je potrebno nositi masko, če ste sami

V odzivu na vprašanje Senčarjeve in voditelja, kje je "zdrava pamet", ki naj bi jo Bregantova omenjala, je dejala, da je odlok prosto dostopen in ga je mogoče prebrati ter je tudi napisan z izjemami.

"Jaz nikjer nisem rekla, da je potrebno, če ste sami, nekje nositi masko. Pri športni dejavnosti – in športna dejavnost je tudi sprehod, nizko intenzivna – nikjer, res nikjer," je dejala Bregantova.

Več v posnetkih zgoraj.

UKC. Koronavirus. Novice V četrtek okužbo potrdili pri 1.656 ljudeh Opatija Novice Hrvati z novim rekordom, porast okužb tudi na širšem območju Kvarnerja

Pismo Sabine Senčar

Odgovor Tine Bregant:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 109
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin