Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 10. 2020,
13.15

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,37

10

Natisni članek

Koronavirus NSi

Petek, 23. 10. 2020, 13.15

3 leta, 5 mesecev

Še ena okužba v poslanskih klopeh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,37

10

Tadeja Šuštar | Foto STA

Foto: STA

"Včeraj sem dobila pozitiven test na koronavirus. Test sem opravila samoplačniško iz preventive in zaradi opozorila aplikacije," je na Twitterju zapisala poslanka koalicijske NSi Tadeja Šuštar. Gre že za drugo okužbo v poslanskih klopeh, okužbo so pred časom potrdili tudi pri poslancu SD Gregorju Židanu.

V Sloveniji smo včeraj okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 1.656 ljudeh. V bolnišnicah se zdravi 394 ljudi, od tega 67 na intenzivni negi. 

Anže Logar
Novice Zunanji minister Logar okužen z novim koronavirusom

Okužena poslanka: Spoštujmo ukrepe, namestimo si aplikacijo

Da je okužena, je danes na družbenem omrežju Twitter sporočila tudi poslanka NSi Tadeja Šuštar. "Včeraj sem dobila pozitiven test na koronavirus. Test sem opravila samoplačniško iz preventive in zaradi opozorila aplikacije. Počutim se že bolje. Hvala vsem, ki molite zame! Spoštujmo ukrepe za zajezitev okužb! Namestimo si aplikacijo! Ostanite zdravi," je zapisala v sporočilu.

Preventivno testiranje na novi koronavirus je opravil tudi predsednik DZ Igor Zorčič, ki pa je negativen, so za STA potrdili v njegovem kabinetu.

Okužen tudi poslanec SD

V začetku prejšnjega tedna so okužbo potrdili tudi pri poslancu SD Gregorju Židanu, ki ni imel tipičnih simptomov za covid-19. Ker je bil pred tem cel teden na dopustu in ga ni bilo v DZ, drugi poslanci in strokovni delavci poslanske skupine niso bili v karanteni. Židan tudi ni bil prisoten na volilnem kongresu stranke.

Gregor Židan
Novice Okužba z novim koronavirusom tudi med poslanci SD

Židan je nadomestni poslanec, ki v državnem zboru nadomešča prvaka SMC in gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. Maja letos je sicer zapustil poslansko skupino in stranko SMC ter se pridružil SD. "Iz SMC sem odšel, ker mi je tako narekovala moja vest. Nič mi ni bilo obljubljeno, to je bila moja osebna odločitev," je takrat pojasnil Židan.

Seja potekala normalno

Kljub okužbi v poslanskih vrstah je seja DZ tudi danes potekala normalno. Kolegij predsednika državnega zbora, predviden za danes, je bil preložen na torek. V torek bo potekala tudi razprava o možnosti, da se izredna seja DZ, ki je predvidena za 2. november, izvede na daljavo, so za STA navedli v kabinetu predsednika DZ.

V karanteni več poslancev in strokovnih sodelavcev LMŠ

V začetku septembra je bila petim poslancem stranke LMŠ zaradi stika s strokovno sodelavko stranke, ki je bila okužena z novim koronavirusom, odrejena karantena. V karanteni je bilo takrat tudi osem strokovnih sodelavcev poslanske skupine LMŠ.

Jerca Korče
Novice Več poslancem LMŠ odrejena karantena #video

 

Ne spreglejte