Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 6. 2024,
7.31

Osveženo pred

2 dneva, 15 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18

Natisni članek

saharski pesek padavine temperature poletje vremenska napoved vreme

Četrtek, 27. 6. 2024, 7.31

2 dneva, 15 ur

Vreme: nas čaka pravo poletje?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18
Nanos | Nekaj izrazito poletnim dnevom bo sledilo obdobje nestabilnega vremena.  | Foto David Florjančič

Nekaj izrazito poletnim dnevom bo sledilo obdobje nestabilnega vremena.

Foto: David Florjančič

Danes bodo plohe in nevihte v večjem delu države še pogoste. Na zahodu in severu so mogoči tudi močnejši nalivi. A pravo poletje je za vogalom. V petek se vrača stabilno vreme s temperaturami okoli 30 stopinj. Še topleje bo ob koncu tedna, ko se bo ponekod ogrelo tudi do okoli 35 stopinj. Izkoristite lep konec tedna, saj se že v začetku tedna vrača nestabilno in hladnejše vreme. Vročina bo tudi tokrat prišla v spremstvu saharskega prahu. Koliko ga bodo iz Afrike nad Slovenijo prinesli vetrovi?

Sončnih obdobij bo danes malo. Od sredine dneva se bodo padavine razširile nad večji del Slovenije. V hribovitem svetu zahodnega in severnega dela države so mogoči močnejši nalivi. Večinoma suho vreme bo na Primorskem.

Padavine bodo izrazito lokalnega značaja. Natančne napovedi po urah za posamezne kraje je zato nemogoče pripraviti. Nad katere kraje se bodo pomikale padavine, lahko čez dan spremljamo na radarski sliki padavin agencije za okolje.

V petek spet vroče

Povsem drugače bo v petek. Na zadnji junijski delovni dan bo prevladovalo sončno in vroče vreme. Termometri lahko pokažejo tridesetico ali pa morda še kakšno stopinjo več. Dobra novica je tudi, da bo majhna možnost za nastanek neviht.

Pravo poletje pa nas čaka ob koncu tedna. Temperature bodo naraščale, najbolj vroče bo na vzhodu. Tam naj nas ne preseneti, če bomo lokalno namerili tudi do približno 35 stopinj Celzija.

Sobota bo sončna in skoraj brez oblaka. Nekaj več oblačnosti nam bo, kot kaže, prinesla nedelja. Nad hribovitimi severozahodnimi kraji lahko nastane kakšna nevihta.

Vročina v družbi saharskega prahu

To, da prideta nad naše kraje sočasno vroč zrak iznad Sahare in saharski prah, ni nič nenavadnega. Zračni tokovi bodo tokrat nad naše kraje predvidoma prinesli manj prahu kot prejšnji teden.

V ponedeljek pa se bomo poslovili od vročine, stabilnega ozračja in saharskega peska. Spet se bomo morali za nekaj časa navaditi na spremenljivo vreme s pogostejšimi padavinami.

Prejšnji teden je saharski prah običajne prizore iz narave prebarval v pastelne barve. Z vročino se tudi ta konec tedna prašni delci vračajo nad naše kraje. Dobra novica je, da jih bo verjetno manj kot pred enim tednom. | Foto: Bralec Prejšnji teden je saharski prah običajne prizore iz narave prebarval v pastelne barve. Z vročino se tudi ta konec tedna prašni delci vračajo nad naše kraje. Dobra novica je, da jih bo verjetno manj kot pred enim tednom. Foto: Bralec

Kredarica
Novice Na Kredarici postavili snežaka #foto
Sončni zahod
Novice Saharski prah tudi nad Slovenijo
Droga
Trendi To so najlepše lokacije za piknik
Ne spreglejte