Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 7. 2019,
6.42

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

Natisni članek

dež sonce nevihta vreme

Četrtek, 11. 7. 2019, 6.42

4 leta, 9 mesecev

Mrzlo poletno jutro: živo srebro se je ponekod povzpelo le malo nad ničlo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

Današnje jutro je postreglo z zelo nizkimi temperaturami, najhladneje je bilo na Babnem Polju, kjer so zaznali komaj 2,9 stopinje nad ničlo. Na agenciji za okolje (Arso) sicer poudarjajo, da smo bili daleč od rekordno nizkih temperatur za sredino julija. Danes bo sprva pretežno jasno, čez dan se bo oblačnost povečala. V petek bo delno jasno s popoldanskimi plohami in nevihtami.

V mrzlo jutro so se prebudili tudi v Iskrbi pri Kočevju, kjer so izmerili le štiri stopinje nad ničlo, samo malenkost višje temperature pa so zaznali na Jezerskem in v Novi vasi na Blokah. Temperature se nad 10 stopinj niso povzpele niti v Celju, Ilirski Bistrici in Logatcu. V Ljubljani se je živo srebro zjutraj dvignilo na samo 11,6 stopinje Celzija. Za zdaj je to najhladnejše jutro v tem poletju in tako bo verjetno ostalo, saj v naslednjih dneh tako hladnih juter ne bo več, je za STA povedal Brane Gregorčič z Arsa.

Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 stopinj Celzija. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 stopinj Celzija. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Danes bo dopoldne pretežno jasno, popoldne pa se bo oblačnost postopno povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 stopinj Celzija. Ponoči bo večinoma oblačno, pade lahko kakšna kaplja dežja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 18 stopinj Celzija.

V petek popoldne ponekod krajevne plohe in nevihte

V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 stopinj Celzija.

Novice Poglejte, kako je na Visu strela udarila v jadrnico #video

Nedelja bo lepša od sobote

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. V nedeljo bo več sončnega vremena, popoldne pa bo v notranjosti Slovenije še nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht.

Ne spreglejte