Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 11. 2011,
12.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša Borut Pahor

Ponedeljek, 21. 11. 2011, 12.31

7 let, 12 mesecev

Volilna kampanja močno navzgor potegnila Janšo in Pahorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predvolilno dogajanje je povzročilo zmedo na lestvici priljubljenosti slovenskih politikov.

Na lestvici, ki jo je objavil Dnevnik, sicer še vedno vodi predsednik republike Danilo Türk, a z opazno nižjo oceno kot oktobra. Le štirje politiki so bili sicer ocenjeni bolje kot prejšnji mesec: Radovan Žerjav, Janez Janša, Pavel Gantar in Borut Pahor.

Pahor se je povzpel za kar sedem mest Žerjav je na drugem mestu in je tako prehitel evropskega komisarja Janeza Potočnika, na četrtem mestu pa ostaja obrambna ministrica Ljubica Jelušič. Minister za razvoj Mitja Gaspari je sicer dobil slabšo oceno kot prejšnji mesec, a je kljub temu napredoval za dve mesti in je zdaj peti, sledi mu Janez Janša, ki se je povzpel za deset mest. Poslanec Zares Pavel Gantar je napredoval z enajstega na sedmo mesto, ljubljanski župan Zoran Janković ostaja na osmem mestu. Sledi mu Gregor Virant, na desetem mestu pa je premier Borut Pahor, ki se je povzpel za kar sedem mest.

Na enajstem mestu je prvak DeSUS Karl Erjavec, sledi pa mu Lojze Peterle, ki je padel za šest mest. Miran Potrč je trinajsti, sledi pa mu minister za zdravje Dorjan Marušič, ki je padel za kar devet mest. Na petnajstem mestu je evropski poslanec Milan Zver, šestnajsti je prometni minister Patrick Vlačič, 17. evropski poslanec Jelko Kacin, ki je padel z devetega mesta, 18. predsednica LDS Katarina Kresal, 19. prvak Zares Gregor Golobič, dvajseti pa šolski minister Igor Lukšič.

Z lestvice sta padla Jelinčič in Župevčeva Lestvico najbolj priljubljenih politikov sta tokrat zapustila prvak SNS Zmago Jelinčič in poslanka Melita Župevc. Naslednji mesec ju bosta zamenjala poslanca Anton Anderlič in Jožef Jerovšek.

SMS - Zeleni nezadovoljni, ker niso vključeni v anketo Na anketo so se odzvali v SMS - Zeleni, ker v vpraševanje ni bila vključena njihova stranka. "Ker se to ni zgodilo prvič, je evidentno, da to ni naključje," pravijo. Stroškov raziskave javnega mnenja si ne morejo privoščiti, vendar bi jim informacija o tem, kaj res menijo volivke in volivci, prišla še kako prav, so zapisali v stranki SMS - Zeleni.

Vox Populi je javnomnenjski raziskovalni projekt, katerega naročnika sta Dnevnik in POP TV, izvajalec pa agencija Ninamedia. Telefonska javnomnenjska raziskava je bila opravljena med 16. in 18. novembrom na vzorcu 700 oseb.

Ne spreglejte