SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vojaki, policisti in gasilci skupaj za Anino zvezdico

4

termometer

Konec lanskega leta so policisti in vojaki izjemno uspešno sodelovali v veliki humanitarni akciji Anina zvezdica, v okviru katere so po grobih ocenah zbrali okoli 20 ton hrane.

Tokratni, torej spomladanski akciji se poleg vojske in policije pridružujejo tudi gasilci. Kot so sporočili s policije, so v časih, ko čedalje več ljudi potrebuje pomoč, takšna sodelovanja nadvse dobrodošla, še več, celo zelo potrebna so.

Tokratna akcija bo trajala med 1. in 18. majem, ko bodo za družine in posameznike zbirali hrano z daljšim rokom uporabe, kot so paštete, konzervirana hrana, moka, sladkor, olje, kis, testenine, riž, trajno mleko, marmelade, namazi, omake, sladkarije, kosmiči, kakav, čaj, kava, sol in druge začimbe, sokovi in drugo.

Zbrano hrano bodo nato predali organizaciji Anina zvezdica, ki bo poskrbela za pripravo in distribucijo paketov tistim družinam in posameznikom, ki najbolj potrebujejo tovrstno pomoč.

"Prepričani smo, da bo akcija, čeprav traja le dobra dva tedna, zaživela in da bomo s prehrambnimi paketi družinam in posameznikom vsaj nekoliko olajšali skrajno revščino, v kateri so se znašli," so zapisali v sporočilu za javnost.

Policisti, vojaki in gasilci tako vabijo k sodelovanju vse, ki želijo pomagati. Občani lahko hrano, ki jo želijo darovati, prinesejo v vojaške in policijske enote, ki jih najdete na spodnjih povezavah:

Vojašnice

Policijske postaje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin