SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vogrin zanika, da bi v nekdanjo partnerico vrgel plastična vrata

2

termometer

 | Foto:
Nekdanji župan Lenarta in nekdanji poslanec v DZ Ivan Vogrin se na sodišču zagovarja zaradi suma povzročitve lahke telesne poškodbe, ki naj bi jih utrpela njegova nekdanja življenjska sopotnica.

Nekdanja partnerja sta se znašla na nasprotni strani na sodišču vsak s svojo različico dogodka, v Delu piše Robert Galun. Vogrinu, ki se je moral v preteklosti zagovarjati zaradi več poslovnih goljufij, tožilstvo očita, da je v nekdanjo življenjsko sopotnico vrgel plastična vrata, zato naj bi utrpela odrgnine in rano na glavi.

Jabolko spora julija letos so bila plastična vrata, ki jih je nekdanja Vogrinova partnerka snela, Vogrin pa naj bi zahteval, da jih namesti nazaj. Nameščanja se je, kot je bilo povedano na sodišču, lotil nekdanji župan sam, kar je vodilo do spora. Vogrin je pred sodiščem zatrdil, da ga je nekdanja partnerka udarila s plastičnim vedrom po glavi, sam pa naj bi omenjena vrata v jezi vrgel na prikolico in takrat, tako domneva, se je nekdanja partnerka zaletela vanje.

Zgodba nekdanje Vogrinove partnerke je povsem drugačna. Zanika, da bi Vogrina udarila z vedrom, ter vztraja, da je nekdanji partner vrata vrgel vanjo celo dvakrat. Ko jih je vrgel drugič, se ji zdi, da je dobila udarec s kljuko po glavi, zaradi česar so ji pri zdravniku zašili rano.

Sojenje se bo nadaljevalo februarja, ko bodo zaslišali priče, še poroča Delo.

Vogrin je za PlanetSiol.net povedal, da nekdanje partnerke niti takrat, ko sta deset let živela skupaj, niti v 15 letih od tedaj, ko ne živita več skupaj ni nikoli poškodoval, priznal pa je, da sta omenjenega julijskega dne oba prestopila mejo dopustnega in spodobnega, o čemer sem na sodišču dal pisno izjavo. "V nikogar nisem nič zalučal", je zatrdil in dodal, da ima pričo, saj je bil z njim gospod, ki mu je pomagal: "Zgodba je drugačna kot tisto, kar se prikazuje."

"To je slovenska folklora. Pred petimi leti sem bil osumljen zlorabe položaja na občini Lenart. Vmes sem bil pogojno obsojen na prvi stopnji, višje sodišče je to razveljavilo. Vmes je bilo ponovno sojenje, sodišče je na predlog sodišča zavrglo obtožbo in postopek je končan. Ko sem bil obsojen, so vsi mediji poročali, ko sem bil oproščen, nobeden. Tako približno je v tem primeru," je zaključil Vogrin.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin