SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vodstvo BTC predsedniku obljubilo donacijo Materinskemu domu Ljubljana

3

termometer

 | Foto:
Vodstvo družbe BTC je predsedniku republike Borutu Pahorju obljubil donacijo Materinskemu domu Ljubljana, ki se bo tako lahko osredotočil na izvajanje programov.

S to donacijo se bo materinski dom lahko osredotočil na izvajanje programov, usmerjenih v pripravo na samostojno življenje uporabnic materinskega doma, so sporočili iz urada predsednika.

Pahor je namreč obiskal družbo BTC, kamor je prišel na povabilo predsednika uprave Jožeta Mermala. Med pogovori o vključenosti podjetja v izvajanje družbeno odgovornih projektov in donatorstvu, za kar je podjetje od Evropske komisije junija prejelo tudi Evropsko nagrado družbeno odgovornih podjetniških praks, je predsednik Pahor izpostavil problem delovanja Materinskega doma Ljubljana.

Predsednik je materinski dom obiskal maja in se tako seznanil s težko finančno situacijo institucije ter jim v okviru svojih pristojnosti obljubil pomoč. Mermal pa je danes izrazil pripravljenost, da materinskemu domu pomaga z donacijo in tako olajša njihovo nemoteno delovanje.

"Materinski dom, ki ga številni mediji v zadnjih mesecih omenjate kot problem, se zdi, je zdaj tudi z današnjo odločitvijo vodstva BTC rešen," je dejal Pahor. Po njegovih besedah bodo finančna sredstva premostila težave, s katerimi se je materinski dom znašel na robu propada, načrti vlade za ureditev statusa doma v prihodnje pa obetajo, da bo preživel. Iz urada predsednika sicer niso sporočili, koliko bo BTC namenil materinskemu domu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin