SiolNET. Novice Slovenija
9,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vladimir Putin Zorana Jankovića in Anjo Kopač Mrak odlikoval z redom prijateljstva

9,38

termometer

Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin je danes v Moskvi z redom prijateljstva odlikoval župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića in ministrico za delo Anjo Kopač Mrak.

Zoran Janković v družbi Vladimirja Putina. Foto: Mestna občina Ljubljana | Foto: Zoran Janković v družbi Vladimirja Putina. Foto: Mestna občina Ljubljana Putin je Jankovića odlikoval za njegov prispevek h krepitvi slovensko-ruskih odnosov in ohranjanju spomina na ruske in sovjetske vojake, ki so padli na slovenskem ozemlju v času 1. in 2. svetovne vojne, so sporočili z Mestne občine Ljubljana.

Odlikovanja prejelo osem posameznikov

Predsednik Putin je odlikoval osem posameznikov iz petih držav. Priznanje so prejeli tudi ministrica Anja Kopač Mrak ter predstavniki iz Rusije, Srbije, Francije, Španije in Turčije.

Odlikovanja je Putin podelil na slavnostnem sprejemu ob ruskem državnem prazniku, dnevu narodne enotnosti. Dogodka se je v Veliki kremeljski palači udeležil celotni ruski vrh, so še sporočili z ljubljanske občine.

Odlikovanje je prejela tudi ministrica za delo Anja Kopač Mrak (levo ob Vladimirju Putinu).  Foto: Mestna občina Ljubljana | Foto: Odlikovanje je prejela tudi ministrica za delo Anja Kopač Mrak (levo ob Vladimirju Putinu). Foto: Mestna občina Ljubljana

Kot so dodali, velja red prijateljstva za eno najbolj častnih nagrad Rusije. Podeljuje se za izjemne zasluge, ki med drugim krepijo prijateljstvo in sodelovanje med Rusijo in drugimi narodi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 262
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin