Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 7. 2024,
18.18

Osveženo pred

2 meseca, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 6,16

Natisni članek

Natisni članek

sporočilo vlada sms sporočilo

Ponedeljek, 8. 7. 2024, 18.18

2 meseca, 4 tedne

Vlada svari pred lažnimi SMS-sporočili o posodobitvi osebnih podatkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 6,16
sms, mobilni telefon, sporočilo | Na vladi prejemnikom svetujejo, da na takšna sporočila ne odgovarjajo, prav tako ne klikajo na povezave v SMS-sporočilih, niti jih ne posredujejo naprej. | Foto Shutterstock

Na vladi prejemnikom svetujejo, da na takšna sporočila ne odgovarjajo, prav tako ne klikajo na povezave v SMS-sporočilih, niti jih ne posredujejo naprej.

Foto: Shutterstock

Na vladi so zaznali pošiljanje lažnih SMS-obvestil s tujih telefonskih številk v imenu slovenske vlade, v katerih pošiljatelji pozivajo k posodobitvi osebnih podatkov. Vlada ali tretje osebe v njenem imenu takšnih sporočil ne pošilja, so v sporočilu za javnost poudarili na uradu vlade za komuniciranje (Ukom).

"Vaši osebni podatki pri Vladi Republike Slovenije niso več veljavni in vas lahko oglobijo, če jih dlje časa ne posodabljate. Prosim, posodobite svoje podatke čim prej," izhaja iz primera lažnega SMS-sporočila, ki ga je Ukom objavil na spletni strani vlade.

Na vladi prejemnikom svetujejo, da na takšna sporočila ne odgovarjajo, prav tako ne klikajo na povezave v SMS-sporočilih, niti jih ne posredujejo naprej. "Sporočilo takoj izbrišite, pošiljateljevo številko pa blokirajte," so na Ukomu izpostavili v sporočilu.

Matic Veler Huawei
Trendi Slovenskega modnega oblikovalca je navdihnil pametni telefon
ameriška vojska
Novice Ameriškim oporiščem v Evropi grozi napad? Dvignili so stopnjo pripravljenosti.
Ne spreglejte