Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 8. 2019,
21.28

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

3

Natisni članek

politika vlada stranke LMŠ anketa

Nedelja, 25. 8. 2019, 21.28

4 leta, 8 mesecev

Vlada izgubila nekaj podpore, LMŠ povečala prednost pred SDS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

3

Marjan Šarec | Foto STA

Foto: STA

Aktualna vlada je po izsledkih ankete, ki jo je opravil inštitut Mediana, izgubila nekaj podpore. Vlado podpira 51,6 odstotka vprašanih, 15,5 odstotka je neopredeljenih, 32,9 odstotka pa jih vladi nasprotuje. Med strankami LMŠ z 18,8 odstotka podpore povečuje prednost pred SDS z nekaj več kot 15,6 odstotka podpore vprašanih.

Marjan Šarec
Novice Šarec: Vsak naj pometa pred svojim pragom

Sledijo SD s 6,9 odstotka podpore vprašanih, nato Levica, ki jo podpira 4,8 odstotka anketirancev, in NSi s štiriodstotno podporo. Spodnji del lestvice začenja DeSUS z 2,9 odstotka podpore, za njo pa sta SAB, ki jo podpira 2,4 odstotka vprašanih, in SNS z 2,3 odstotka podpore. Neparlamentarna SLS je deveta z dvema odstotkoma podpore, Cerarjeva SMC pa deseta z 1,8 odstotka podpore vprašanih.

Krepi pa se število neopredeljenih. Vsak peti vprašani (20,3 odstotka) ne ve, koga bi izbral. Vsak deseti (10,2 odstotka) ne bi izbral nobene od trenutnih strank, preostali (2,8 odstotka) pa niso želeli odgovarjati.

Na vrhu lestvice priljubljenosti ni bilo premikov

Prvi je predsednik vlade Marjan Šarec, drugi predsednik republike Borut Pahor, tretji pa evropski poslanec SD Milan Brglez. Sledijo še evroposlanka Tanja Fajon, zdravstveni minister Aleš Šabeder in prvak NSi Matej Tonin.

Med politiki je najbolj priljubljen premier vlade. | Foto: STA , Med politiki je najbolj priljubljen premier vlade. Foto: STA ,

Na polovici lestvice, na desetem mestu, podporo pridobiva gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Skok meseca pa je z jasno retoriko pri projektu drugi tir uspel infrastrukturni ministrici in predsednici SAB Alenki Bratušek, ki je pristala na 12. mestu. Medtem se vodji Levice Luki Mescu (17. mesto) nikakor ne uspe prebiti z dna lestvice.

Lestvico končujejo zunanji minister in predsednik SMC Miro Cerar na 18. mestu, predsednik SDS Janez Janša ter obrambni minister in predsednik DeSUS Karl Erjavec, po poročanju POP TV še kažejo izsledki ankete, ki jo je za omenjeni medij opravil inštitut Mediana.

Anketo je inštitut Mediana opravil na vzorcu 722 anketiranih.

Marjan Šarec
Novice Šarec z izjavami vznemiril Avstrijce: To je nesprejemljivo #video

 

Ne spreglejte