SiolNET. Novice Slovenija
5,97

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Šarec: Vsak naj pometa pred svojim pragom

5,97

termometer

Marjan Šarec
Foto: STA

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je na današnjem srečanju članov stranke poudaril, da imajo še več volje za delo kot ob ustanovitvi. Med izzivi, ki so pred vlado, je navedel predvsem sprejetje proračuna. Obregnil se je tudi ob izjave predsednikov drugih strank o LMŠ, saj bi, kot je dejal, bili bolj uspešni, če bi pometali pred svojim pragom.

Marjan Šarec Novice Šarec z izjavami vznemiril Avstrijce: To je nesprejemljivo #video

Prvi mož LMŠ in premier Marjan Šarec je nagovoru zbranim podpornikom stranke v Arboretumu Volčji Potok opozoril na pretekle uspehe stranke, ki je bila ustanovljena pred petimi leti. Spomnil je, da so jim ob začetku vladnega mandata napovedovali hiter propad, po skoraj enem letu pa so še vedno tukaj s še več volje in energije za delo. "Bolj kot nam mečejo polena pod noge, višje jih preskakujemo," je pred zbranimi poudaril Šarec.

Kritičen do izjav predsednikov drugih strank

Po njegovih besedah je sicer vlada s petimi partnerji in zunanjo podporo naporna za vodenje. "Treba je veliko usklajevanja in včasih je žal treba izvesti kakšno politično potezo, ki partnerjem ni vedno všeč," je dejal. Ob tem je poudaril, da je treba nehati "cincati", če želimo Sloveniji dobro.

Zbrane sta nagovorila tudi evropska poslanca iz vrst LMŠ Irena Joveva in Klemen Grošelj, za zabavo pa skrbi Tanja Žagar. Zbrane sta nagovorila tudi evropska poslanca iz vrst LMŠ Irena Joveva in Klemen Grošelj, za zabavo pa skrbi Tanja Žagar. Foto: STA

Kritičen je bil tudi do nekaterih kritičnih izjav predsednikov drugih strank na njihov račun. Te po Šarčevem mnenju kažejo, da se več ukvarjajo z LMŠ kot sami s sabo. "Vsak naj pometa pred svojim pragom, pa bomo vsi bolj uspešni," je dodal ob tem.

V izjavi za medije pa se je Šarec obregnil tudi ob govorice o predčasnih volitvah. Kot je dejal, se do teh ne pride tako hitro. Poleg tega pa o predčasnih volitvah ne razmišlja, ker za to nima časa, je dejal.

Prioriteta je sprejetje proračunov za leto 2020 in 2021

"Dokler vodimo vlado in dokler ta deluje, ne vidim razloga, da bi sprožali politične krize. Namesto da se ukvarjamo z vprašanjem predčasnih volitev, je bolje, da vsak na svojem ministrstvu krepko zagrabi, kar mora narediti," je bil kritičen. Politično kalkuriranje in špekuliranje po njegovih besedah namreč ne vplivata dobro ne na družbeno ozračje ne na delovno vnemo.

Marjan Šarec Foto: STA

Pred vlado so sicer ogromni izzivi na področju zdravstva in socialnega varstva, je menil premier. Po počitnicah je prednostna naloga predvsem sprejetje proračunov za 2020 in 2021 in sprememba davčne zakonodaje.

Na vprašanje, ali bo podporo za sprejetje proračunskih dokumentov morda iskal pri NSi, ki je pred kratkim napovedala, da se bo z novim programom pozicionirala na sredino političnega spektra, je Šarec dejal, da bodo iskali podporo pri vseh. "Saj ne bodo nam naredili usluge, če jih bodo podprli, uslugo bodo naredili državi," je dejal ob tem.

Šarec ne glede na kritike ostaja neomajen pri zavzemanju za gradnjo drugega bloka Nuklearne elektrarne Krško (Nek). Ob tem je poudaril, da je treba izkoristiti vse mogoče obnovljive vire energije, ampak da bodo ti premalo. "Ko bo Avstrija potrebovala električno energijo in ko bodo v temi, se ne bodo vprašali, od kje je prišla, ampak bodo veseli, da jo imajo," pa se je odzval na prve kritične odzive severne sosede.

Grošelj opozoril na vzpon populizma

Zbrane, ki se jih je po mnenju organizatorjev nabralo okoli dva tisoč, sta nagovorila tudi evropska poslanca iz vrst LMŠ Irena Joveva in Klemen Grošelj. Po Grošljevem mnenju se je LMŠ po evropskih volitvah še dodatno utrdila in okrepila. Med izzivi, ki bodo odločilo zaznamovali prihodnost EU in Slovenije, pa je navedel vzpon populizma, ki po njegovih besedah destabilizira našo neposredno soseščino in dosedanjo globalno ureditev.

Irena Joveva Foto: STA

Joveva je v nagovoru po prvih mesecih dela v Evropskem parlamentu poudarila, da so kompromisi del politike, ne sme pa del te biti borba za osebne interese. Prav tako je treba dogovorjeno tudi izpolniti, saj EU ne bo prenesla novega oddaljevanja od ljudi zaradi neizpolnjevanja obljub, je še dejala evropska poslanka.

LMŠ je bila ustanovljena maja 2014 na Šarčevo pobudo. Razlog za ustanovitev so bile takratne prihajajoče lokalne volitve, na katerih se je Šarec drugič potegoval za županski mandat v Kamniku. Danes največja vladna stranka s 13 poslanci in 29 iniciativnimi odbori po vsej Sloveniji šteje več kot tisoč članov.

Marjan Šarec Novice Šarec: Obletnica priključitve Prekmurja je priložnost za njegovo uveljavitev #foto

Komentarji

59

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • mimi129 / 24.08.2019. ob 18:35 +24 - 13

  Tov.Šarec, pozabili ste, da smo v demokraciji in da ste na voljenem javnem položaju, zato se imajo v vaše delo pravico vtikati druge stranke, volivci, politiki,... kajti gospodarite z NAŠIM denarjem. Naj nekdo pometa pred lastnim pragom, boste lahko rekli, ko se bo vpletal v vaše gospodinjstvo.

  +24 - 13
 • lipovec / 24.08.2019. ob 19:26 +11 - 1

  Kaj si hotel povedati marsal?

  +11 - 1
 • lipovec / 24.08.2019. ob 19:25 +10 - 2

  Marsal! Se eno nakladanje! Kaj si hotel povedati?

  +10 - 2
delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin