SiolNET. Novice Slovenija
2,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Visok obisk z ministrstva pri nekdanjem šefu, ki je brez službe

2,51

termometer

Zoran Poznič
Foto: STA

Na Mreži centrov raziskovalnih umetnosti in kulture (MCRUK) v Trbovljah sta se včeraj sestala državna sekretarka na ministrstvu za kulturo Ignacija Fridl Jarc in nekdanji minister za kulturo Zoran Poznič. Sekretarka je bila na delovnem obisku, Poznič pa je bil na sestanek povabljen, saj delovanje mreže dobro pozna. Njegova prisotnost se mu, glede na to, da še vedno prejema nadomestilo za nekdanjo funkcijo, ne zdi sporna.

Nekdanji minister je sekretarki ob pomoči tamkajšnjih raziskovalcev in vodje razložil, da si kreativni laboratorij, ki deluje znotraj MCRUK, prizadeva za to, da se Trbovlje po več kot dvestoletni knapovski zgodovini po zaprtju rudnikov preoblikujejo v visokotehnološko skupnost ob sodelovanju gospodarstva in umetnosti, so na ministrstvu za kulturo zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da ji je razkazal številne projekte mladih raziskovalcev.

Nekdanji minister še vedno prejema nadomestilo za svojo nekdanjo funkcijo

Kot smo danes že poročali, je Poznič, potem ko je 13. marca letos prisegla nova Janševa vlada, izkoristil pravico do nadomestila in za julij prejel 4.019 evrov bruto oziroma 2.410 evrov neto, saj še ni našel nove zaposlitve.

Interpelacija Karl Erjavec Novice Plače funkcionarjev: Kdo je julija zaslužil največ in kdo še vedno prejema nadomestilo?

Pogoj za nadomestilo je sicer, da mora funkcionar delo opravljati vsaj šest mesecev, v času prejemanja nadomestila mu teče tudi delovna doba, upravičen pa je tudi do socialnega zavarovanja.

Poznič na sestanku ni bil po službeni dolžnosti

Kot nam je pojasnil Poznič, je bil na obisk državne sekretarke na MCRUK povabljen. Njegova udeležba na sestanku, čeprav prejema nadomestilo za preteklo ministrsko funkcijo, se mu ne zdi sporna, saj se sestanka ni udeležil po službeni dolžnosti oziroma to ni bila njegova delovna obveznost in za ta čas ni prejel plačila.

Kot dolgoletni sodelavec mreže je z njenim delovanjem dobro seznanjen, na njihovi spletni strani je s svojim kontaktom naveden tudi kot njen zagovornik.

Pred nastopom funkcije ministra je Poznič sicer skoraj desetletje vodil kulturni center Delavski dom v Trbovljah.

Marjetica Mahne Novice Minister Poznič direktorici filharmonije Marjetici Mahne poslal odločbo o razrešitvi Zoran Poznič Novice Poznič imenovan za novega kulturnega ministra

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin