SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Virant: Najverjetnejši scenarij je, da bo mandatar Janez Janša

3

termometer

Čas za tretjega, povezovalnega mandatarja je bil konec decembra. V šestih dneh, kolikor je časa za mandatarski predlog v drugem krogu, pa ne Marko Voljč ne kdo drug tega ne more storiti, meni Virant.

Prihodnjo soboto mora Slovenija po ocenah prvaka Liste Virant Gregorja Viranta dobiti mandatarja, "najverjetnejši scenarij" pa je, da bo to Janez Janša. Čas za povezovalnega mandatarja je bil konec decembra, ko bi lahko taka oseba, ki bi jo stranke skupaj našle, sestavila široko koalicijo in predstavila program, ob predlogu predsednika države Danila Türka za morebitnega mandatarja poudarja Virant. Da bi to storil kdo drugi, pa je sedaj po njegovem mnenju nerealno.

"V šestih dneh Voljč ne more predstaviti programa in sestaviti široke koalicije" Virant se ob tem strinja s predsednikom DeSUS Karlom Erjavcem, da je ideja o tretjem mandatarju padla prepozno. Če bi se namreč ideji Liste Virant, DeSUS in SLS sledilo konec decembra, bi bil lahko še čas za to. "V šestih dneh pa Marko Voljč, čeprav ga kot osebnost in strokovnjaka spoštujemo, ne more strankam predstaviti svojega programa in sestaviti široke koalicije," meni Virant in dodaja, da je zato takšen predlog nerealen.

Lista Virant želi, da naslednjo soboto Slovenija dobi mandatarja Glede morebitnih očitkov o nedržavotvornosti odgovarja, da se sedaj pogajajo za desnosredinsko koalicijo. Kot zatrjuje, poslanska skupina želi, da naslednjo soboto Slovenija dobi mandatarja in potem v nekaj dneh vlado. V tem trenutku pa je za njih edina realna opcija "intenzivno nadaljevanje pogajanj" z desnosredinsko koalicijo, ki so jih po Virantovih ocenah uspešno začeli, do konca tedna pa jih bodo tudi zaključili. Lista Virant bo imela v torek popoldne tudi svet stranke, ob čemer Virant poudarja, da je poslanska skupina enotna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin