SiolNET. Novice Slovenija
4,55

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Velik del Koroške je vznemirjal močan vonj

4,55

termometer

vonj
Foto: Pixabay

Regijski center za obveščanje v Slovenj Gradcu je danes prejel vrsto klicev občanov iz Dravske in Mislinjske doline. Pritoževali so se nad močnim vonjem. Mobilna enota z ekološkim laboratorijem na terenu ni zaznala snovi ali plinov, nevarnih za zdravje.

.

Po neuradnih informacijah časnika Večer se vonj širi iz Avstrije. Koroška televizija Dravograd poroča, da naj bi bila za smrad z avstrijske strani kriva napaka pri proizvodnji papirja v tovarni v Volsburgu.

Ljudji so pozivali, naj ostanejo v zaprtih prostorih

Kot je povedal regijski poveljnik Civilne zaščite Alan Matijevič, so bili pristojni na terenu in ugotavljali, za kakšen plin gre in od kod prihaja. Ljudem so svetovali, naj ostanejo v zaprtih prostorih, po nekaj urah pa so ukrep preklicali, ker niso zaznali nevarnih snovi ali plinov.

Prve klice so na regijskem centru za obveščanje prejeli z območja Slovenj Gradca in Radelj ob Dravi nekaj po 8. uri zjutraj, pozneje  tudi iz Dravograda. Na terenu so gasilske enote in upravljavci plinovodov, ki opravljajo različne meritve.

Na nacionalnem inštitutu za javno zdravje (območna enota Ravne na Koroškem) so občanom sprva svetovali omejeno gibanje in aktivnosti na prostem ter da do nadaljnjega ostanejo v zaprtih prostorih, ki naj jih ne zračijo; priporočila so še posebej veljala za občutljive osebe, kot so kronični bolniki, otroci, nosečnice, starejše osebe. Kot že rečeno, pa mobilna enota z ekološkim laboratorijem na terenu ni odkrila snovi ali plinov, nevarnih za zdravje.

 

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so danes ob 9:48 objavili spodnjo informacijo: 

Sproščanje nevarnih plinov

DRAVOGRAD Merjenje koncentracije plina, Dravograd. Industrijska cona Otiški vrh, Robin dvor, OŠ Šentjanž, OŠ Dravograd, Bukovska vas. (Povečane koncentracije ni mogoče zaznati.)

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 83
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin