SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Velik dan ne le za Maribor, temveč za celotno Podravje

2

termometer

Novi urgentni center Univerzitetnega kliničnega centra Maribor pomeni pomemben korak naprej pri oskrbi bolnikov v Podravju, je na odprtju poudarila ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.

"Danes je velik dan, ne le za UKC Maribor, ampak za celotno Podravje. Predstavlja začetek nove zgodbe, ki bo dolgoročno pomembno izboljšala dostopnost in kakovost oskrbe bolnikov v tej regiji," je v nagovoru ob odprtju dejala ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.

Bolj kakovostna obravnava bolnika Urgentna služba ima v prenovljenih prostorih z okoli 2000 kvadratnimi metri skoraj trikrat več prostora kot prej. Notranja arhitektura po navedbah predstojnika mariborskega urgentnega centra Romana Koširja omogoča kakovostno strokovno delo in boljšo organizacijo. "S tem, ko podpirate ta projekt, pomagate reševati življenja," je dejal.

Po besedah direktorja UKC Maribor Gregorja Pivca se s postavljanjem urgentnih centrov konceptualno spreminja način dela z bolnikom. "Medtem ko je bil doslej bolnik tisti, ki je hodil od enega do drugega zdravnika, se tu vsa sodobna medicina zgrinja okoli bolnika. Vse se bo dogajalo na enem mestu," je ponazoril. Nov način dela bo po njegovih besedah omogočil, da se bo zdravljenje začelo čim prej in bo čim bolj uspešno.

Sredstva za gradnjo je prispeval tudi Evropski sklad Gradnja mariborskega urgentnega centra, ki so jo začeli na začetku lanskega leta, je stala 14,1 milijona evrov, od tega je Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 7,6 milijona evrov.

Na odprtju smo se pogovarjali tudi z Romanom Koširjem, predstojnikom novega mariborskega urgentnega centra

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin