SiolNET. Novice Slovenija
0,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Včeraj divjala neurja, ponekod padala toča #video

0,24

termometer

Včeraj okoli 18. ure so predvsem jugovzhodni in severni del države ponovno zajela neurja z močnim vetrom in dežjem, ponekod je padala tudi toča. Največ dela so imeli gasilci, delavci cestnih in komunalnih služb, delavci elektro podjetij in Telekoma na območju občin Črnomelj, Metlika, Novo mesto, Semič, Straža ter nekaj manj v občinah Dravograd in Slovenj Gradec. Po do zdaj zbranih podatkih je bilo zabeleženih 42 dogodkov.

Aktiviranih je bilo 22 gasilskih enot, od tega ena poklicna enota. V večini primerov je šlo za močan veter, ki je podrl večje število dreves in odkril nekaj ostrešij objektov. V naselju Podzemelj, Občina Metlika, je drevo padlo na streho gostilne, veter pa poškodoval ostrešje župnišča, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Meteorna voda zalivala kleti

Meteorna voda je zalila nekaj kleti stanovanjskih objektov in garaž. V Semiču je voda zalila proizvodno halo podjetja Iskra, d.o.o., v Novem mestu v ulici Ob potoku pa kletne prostore internata. Gasilci so odstranjevali podrto drevje, začasno prekrili poškodovana ostrešja, iz poplavljenih objektov izčrpavali meteorno vodo, čistili cestišča in jaške. Dokončno sanacijo bodo nadaljevali v naslednjih dneh.

Toča Novice V tem slovenskem kraju že klesti toča, še huje je čez mejo toča Novice Ponekod po državi klestila toča v velikosti jajca #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin