Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 6. 2022,
10.35

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,82

2

Natisni članek

sonce vročina nevihta veter dež neurje Slovenija

Torek, 21. 6. 2022, 10.35

1 leto, 10 mesecev

Ponekod po državi klestila toča v velikosti jajca #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,82

2

Arso | Foto Arso

Foto: Arso

Arso je za celotno državo izdal oranžno opozorilo in napovedi so se uresničile. Del države so zvečer znova zajela neurja. Uprava za zaščito in reševanje poroča o težavah na območjih občine Hoče-Slivnica, Lenarta, Laškega, Radencev, Svete Ane in Novega mesta. Med drugim je v več krajih padala tudi kot jajce velika toča. 

Pozno popoldne in proti večeru so se nad Slovenijo razbesnele močnejše nevihte z nalivi, močnejšimi sunki vetra in točo. Smer potovanja neviht je od severozahoda proti jugovzhodu, so pojasnili pri Arsu. Tako je neurje s točo je divjalo na Dolenjskem.

Kot jajce velika toča je padala tudi drugod po državi. Klestila je v Lovrencu na Pohorju ter Radljah ob Dravi, pa tudi na območju Metlike ter občine Semič, poroča Neurje.si.

Območje občine Črnomelj je zajelo neurje z močnim vetrom, ki je poškodoval nekaj streh in podrl nekaj dreves. Kot poroča uprava za zaščito in reševanje so na delu gasilci in delavci cestnega podjetja.

Na območju občine Hoče - Slivnica so aktivirali gasilce prostovoljnega gasilskega društva Bohova in Hoče, ki so na kraju dogodka nudili pomoč pri pokrivanju strehe. Debelejša toča je padla tudi v Radljah ob Dravi. Na območju Laškega in Radencev so zaradi neurja zabeležili več prijav dogodkov. 

V Novem mestu je zaradi močnega neurja zalilo nekaj kleti in cest. Neurje s točo in močnim nalivom je bilo v kraju Štravberk na Dolenjskem. 

Vir: Facebook, Neurje.si

Čez dan vroče, zvečer znova možne nevihte

Proti jutru se bo ozračje umirilo, deloma se bo zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20 stopinj Celzija.

V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo nastale krajevne nevihte, ki se bodo nadaljevale v noči na četrtek. Najverjetnejše bodo v severnih krajih. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 stopinj.

Neurje pustošilo že v noči na ponedeljek

Gasilci iz 61 gasilskih enot na območju občin Maribor, Radlje ob Dravi, Prevalje, Laško, Slovenj Gradec, Dravograd, Sveta Ana, Ruše, Ravne na Koroškem, Radenci, Vojnik in Hoče - Slivnica so odpravljali posledice nočnega neurja, so sporočili z uprave za zašito in reševanje. 

V povezavi s ponedeljkovim neurjem so zabeležili 56 dogodkov. Gasilci so s cestišč, dvorišč, sprehajalnih poti in osebnega vozila odstranili več kot 45 dreves, prekrili več kot 17 poškodovanih streh različnih objektov in izčrpali vodo iz enega objekta. 

drevo podrto
Novice Zaradi udara strele ena oseba v bolnišnici, neprevozne ceste, veter podiral drevesa #video #foto

Ne spreglejte