SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vajglovo kandidaturo na evropskih volitvah podprl tudi svet DeSUS

3

termometer

Kandidaturo evropskega poslanca Iva Vajgla na volitvah v Evropski parlament je soglasno potrdil tudi svet stranke DeSUS. To je ob robu seje potrdil Vajgl.

Pojasnil je, da bo na njegovi Evropski listi Iva Vajgla, ki jo poleg DeSUS podpira tudi Zveza društev upokojencev Slovenije, osem kandidatov, a se o imenih preostalih še niso pogovarjali.

Po besedah Vajgla so se s predstavniki sveta DeSUS pogovarjali zlasti o tem, kaj lahko na evropski ravni skupaj naredijo. Pojasnil je, da se je tudi doslej kot evropski poslanec že ukvarjal s področji, ki jih sicer vsebuje program stranke DeSUS.

Gre za vprašanja socialnega podjetništva, perspektive mladih in tehnoloških inovacij. "O vsem tem sem že prirejal konference v Evropskem parlamentu," je pojasnil. Blizu pa so mu tudi druge stvari iz programa DeSUS, kot so zaščita manjšin, razvijanje dobrososedskih odnosov in neodvisno stališče Slovenije v mednarodnih odnosih, je povedal Vajgl.

Vajglovo kandidaturo je minuli teden že potrdil tudi izvršni odbor stranke DeSUS. Predsednik republike Borut Pahor bo odlok o razpisu volitev v Evropski parlament podpisal v sredo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin