Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 2. 2023,
10.44

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

9

Natisni članek

ambulanta Zdravstveni dom Ljubljana

Torek, 7. 2. 2023, 10.44

1 leto, 2 meseca

V ZD Polje še sedma ambulanta za neopredeljene paciente v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

9

Zdravstvenik dom Ljubljana Moste-Polje, Polje | V Zdravstvenem domu Polje se je odprla druga ambulanta za neopredeljene paciente, že sedma v Ljubljani. Ambulanta deluje pod okriljem Zdravstvenega doma Ljubljana.  | Foto STA

V Zdravstvenem domu Polje se je odprla druga ambulanta za neopredeljene paciente, že sedma v Ljubljani. Ambulanta deluje pod okriljem Zdravstvenega doma Ljubljana.

Foto: STA

V Zdravstvenem domu Polje se je danes odprla druga ambulanta za neopredeljene paciente, že sedma v Ljubljani. V Zdravstvenem domu (ZD) Ljubljana ob tem napovedujejo, da bodo število ambulant še povečevali, če bodo za to kadrovske možnosti. V januarju so v ambulantah za neopredeljene opravili več kot 1.150 pregledov.

Nova ambulanta v ZD Polje bo odprta ob torkih, sredah, četrtkih in sobotah, naročanje na pregled pa poteka po telefonu v ordinacijskem času ambulante.

Kot so še sporočili iz Zdravstvenega doma Ljubljana, po dve ambulanti za neopredeljene paciente delujeta že v ZD Rudnik in ZD Šiška, ena v ZD Bežigrad, danes pa so odprli še drugo ambulanto v ZD Polje.

Do konca januarja 900 oseb prišlo do opredelitve

Za STA so pojasnili, da je po podatkih do vključno 31. januarja skupno število opredeljenih v teh ambulantah 895, skupaj pa so opravili 1.156 pregledov. Za zadnji teden podatkov še nimajo, saj bodo te za februar najverjetneje zbirali konec meseca.

Sicer pa napovedujejo še povečevanje števila tovrstnih ambulant, če bodo za to kadrovske možnosti. Tako so v začetku leta na ministrstvo za zdravje podali pobudo, da bi v ambulantah za neopredeljene zavarovane osebe lahko delali tudi upokojeni zdravniki, mlajši specializanti, sobni zdravniki, zdravniki, zaposleni na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, ter zdravniki iz drugih krajev. "Na ta način bi lahko v okviru ZD Ljubljana odprli še več ambulant in tako zagotovili opredelitev več pacientom, ki so trenutno brez osebnega zdravnika," so dodali.

Antonija Poplas Susič
Novice V Ljubljani prihodnji teden še štiri ambulante za neopredeljene
ZD BEŽIGRAD
Novice V ambulanti za neopredeljene v Velenju prvi dan velik odziv, v Mariboru nekoliko manjši
zdravnik
Novice Ministrstvo predvideva sedem ambulant za neopredeljene bolnike s polnim ordinacijskim časom
Ne spreglejte