SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Žalcu ustanovili družbo Zeleno zlato

2

termometer

Na pobudo županov vseh šestih občin Spodnje savinjske doline so v Žalcu ustanovili družbo Zeleno zlato, katere namen je povezovanje turističnih subjektov in nadgradnja turistične ponudbe v dolini.

Novoustanovljena družba bo tržila skupno blagovno znamko in skrbela za koordinacijo turistične ponudbe tudi izven meja občin.

Hmelj daje dolini največjo prepoznavnost Direktor družbe Zeleno zlato Gregor Vovk Petrovski je ta teden povedal, da ime družbe in hkrati blagovne znamke izhaja iz hmelja, saj ravno ta daje dolini največjo prepoznavnost. Trenutno potekajo aktivnosti družbe glede povezovanja gostincev in ponudnikov avtohtonih izdelkov.

Petrovski ocenjuje, da je za zdaj interes velik, saj se je pozitivno odzvalo več kot 40 kmetij ter okoli 20 gostincev. Ko bo delo družbe steklo, načrtujejo širšo predstavitev po Sloveniji, in sicer na različnih sejmih.

V načrtu je tudi odprtje trgovine z izdelki lokalne proizvodnje, ki bodo označeni z znakom blagovne znamke Zeleno zlato. Tovrstni izdelki bodo na voljo v turističnih objektih, turistično-informacijskih centrih, gostinskih lokalih, sprva po Spodnji savinjski dolini, potem bi prodajo razširili po celi Sloveniji.

Nad blagovno znamko Zeleno zlato bo bdela kontrolna komisija, ki bo skrbela za kakovost izdelkov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin