Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 6. 2024,
15.36

Osveženo pred

5 dni, 22 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67

Natisni članek

Samo Zver prenova Marko Jug UKC Ljubljana

Petek, 14. 6. 2024, 15.36

5 dni, 22 ur

V UKC Ljubljana odprli prenovljene prostore kliničnega oddelka za hematologijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67
UKC Ljubljana | Na hematološkem oddelku se zdravijo najranljivejši bolniki. | Foto UKC Ljubljana/Facebook

Na hematološkem oddelku se zdravijo najranljivejši bolniki.

Foto: UKC Ljubljana/Facebook

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so danes odprli prenovljene prostore kliničnega oddelka za hematologijo. V okviru projekta so prenovili 21 kopalnic, je danes v izjavi za medije pojasnil generalni direktor UKC Ljubljana Marko Jug. Uredili so tudi prezračevanje, vodovodne inštalacije in strop. Prenova je stala slabih 400 tisoč evrov.

"Mogoče se to zdi nekaj malega, vendar gre za vzpostavljanje razmer, ki jih do zdaj v Sloveniji še nismo imeli. Vsi bolniki, ki se zdaj zdravijo na hematološkem oddelku, imajo možnost zdravljenja v bolj aseptičnih pogojih z manjšo verjetnostjo okužb," je dejal direktor UKC Marko Jug. Prepričan je, da bodo po zaslugi obnove bistveno izboljšali kakovost bivanja bolnikov, ki se do zdaj niso mogli tuširati zaradi možnosti okužb.

Novi televizorji in omarice za bolnike

Vse kopalnice so sanirali z materiali, ki ne omogočajo razvoja bakterij, na novo pa so uredili tudi odtoke, ki povečajo pretočnost odtekanja vode in preprečujejo vnos bakterij v prostor. Ob prenovi so po besedah predstojnika kliničnega oddelka za hematologijo Sama Zvera prejeli tudi donacijo novih televizorjev in omaric za bolnike.

V času izvajanja del, ki so jih začeli oktobra, so hematološki oddelek začasno preselili v dvorano DTS F, dinamiko del pa so prilagajali številu pacientov na oddelku. Po zaključku sanacije kopalnic so izvedli tudi vse potrebne meritve ustreznosti prostorov. Vzporedno s sanacijo kopalnic so v sklopu tekočega vzdrževanja izvajali servise prezračevalnih elementov znotraj sob.

Zver je ob tem spomnil, da v času epidemije covid-19 na oddelku za hematologijo virusa dve leti niso zabeležili, kar po njegovih besedah dokazuje, da tam vzdržujejo izjemno strog nadzor in čistijo vse viruse, bakterije in glive. Dodal je, da si v UKC Ljubljana ne zatiskajo oči pred dejstvom, da imajo na hematološkem oddelku najranljivejše bolnike, zato jim nudijo zelo varno oskrbo. Prepričan je, da bodo zdaj pri tem še boljši.

Prenova negovalne bolnišnice
Novice Otvorili prenovljeno negovalno bolnišnico UKC Ljubljana #video
Ne spreglejte