SiolNET. Novice Slovenija
7,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V torek potrdili 29 novih primerov, umrla še ena oseba

7,54

termometer

Testiranje covid-19
Foto: STA

V torek so v Sloveniji potrdili 29 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Ena oseba je umrla. V Domu starejših Hrastnik so v torek potrdili tri nove okužbe z novim koronavirusom, in sicer dve pri oskrbovancih in eno pri zaposleni osebi.

Skupno število potrjenih primerov okužbe se je povzpelo čez dva tisoč, in sicer je uradna številka 2.006 primerov okužbe. Do zdaj je zaradi koronavirusne bolezni 19 umrlo 115 oseb.

Največ novih okužb so potrdili v Hrastniku, kjer je novih primerov šest, sledita pa mu Trbovlje in Ljubljana z dvema.


Video: Planet TV


V Domu starejših Hrastnik v torek tri nove okužbe

V Domu starejših Hrastnik so v torek potrdili tri nove okužbe z novim koronavirusom, in sicer dve pri oskrbovancih in eno pri zaposleni osebi. Oba oskrbovanca so odpeljali v šempetrsko bolnišnico, ki je v torek sprejela tudi sedem okuženih stanovalcev iz doma, je za STA danes povedal direktor doma Drago Kopušar. Dejal je, da je tako trenutno v domu okuženih 20 oskrbovancev in osem zaposlenih.

Kot je dejala strokovna direktorica šempetrske bolnišnice Dunja Savnik Winkler, bo devet stanovalcev iz hrastniškega doma starejših pri njih predvidoma do konca tedna, potem se bodo lahko vrnili nazaj v dom. V celotnem negovalnem oddelku za covid-19 imajo sicer 14 postelj, vendar so na oddelku trenutno le starejši stanovalci doma iz Hrastnika.

Mateja Logar Novice Logarjeva: Porast okužb v Sloveniji je skrb vzbujajoč #video

Rdeča cona v domu ne zadostuje številu okuženih

V hrastniškem domu starejših imajo sicer vzpostavljeno rdečo cono, vendar njena kapaciteta ne zadostuje številu okuženih, zato so jih premestili v šempetrsko bolnišnico, kjer imajo kot edina od štirih določenih bolnišnic s strani ministrstva za zdravje že vzpostavljen negovalni oddelek.

"Oskrbovanci iz doma starejših v Hrastniku so starostniki s pridruženimi boleznimi, vendar se zaenkrat počutijo dobro. Zato predvsem počivajo pod nadzorom našega osebja na negovalnem oddelku," je povedala Savnik Winklerjeva. Oddelek so uredili v zgornjem nadstropju stare bolnišnične stavbe, negovalno osebje pa so premestili z drugih oddelkov.

Kot so sporočili s hrastniške občine, bo na podlagi torkovega kriznega sestanka v domu treba opraviti nekatere nujne spremembe, pri čemer bodo v domu potrebovali tudi pomoč. Domu bo pri reorganizaciji dela skupaj s hrastniškim Rdečim križem in civilno zaščito pomagala občina, piše STA.

Hrvaška Dalmacija Novice Na Hrvaškem potrdili 108 novih okužb #video

Povečano število okužb zaznano tudi v naselju Novi log

Poleg žarišča v domu je bilo povečano število okužb zaznano tudi v naselju Novi log, zato občina skupaj z upravniki večstanovanjskih stavb na tem področju ponovno uvaja razkuževanje skupnih prostorov. Dogovori glede razkuževanja med upravniki in predstavniki posameznih stavb že potekajo, opremo in sredstva za razkuževanje pa bo zagotovila občina.

Na občini navajajo, da so vseskozi v stiku z zdravstveno inšpekcijo, ki je na terenu že dvakrat preverjala upoštevanje karantenskih odločb. V prihodnjih dneh se bodo inšpekcijski pregledi nadaljevali, preverjalo se bo vse izdane odločbe vsem, ki so ali okuženi ali pa so prišli iz držav z rdečega seznama.

Vse občane na občini ponovno prosijo, da dosledno upoštevajo navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in občine, saj lahko le s skupnimi močmi zajezijo širjenje virusa.

Zrce Trendi Na Pagu trdijo, da so nočni klubi skoraj prazni. Posnetki kažejo drugače. #video Avstralija covid-19 Novice V Bosni in Hercegovini rekordno število novih okužb

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin