SiolNET. Novice Slovenija
Vsebino omogoča Euromarkt Center

Video: Jan Lukanović

  • Messenger
  • Messenger
Preizkusite se v minigolfu in si priigrajte presenečenje

V tem slovenskem nakupovalnem središču ponujajo novo vrsto zabave

Vsebino omogoča Euromarkt Center

Video: Jan Lukanović

Za vse ljubitelje ljubitelje minigolfa imamo veselo novico. Citypark v mesecu ljubezni razvaja s kar devetimi brezplačnimi igrišči za minigolf. Od 14. februarja pa vse do sobote, 26. februarja, ste med 10. in 20. uro vabljeni na igro minigolfa, ki se nahaja pred trgovino Interspar v pritličju Cityparka. Igranje je za obiskovalce Cityparka popolnoma brezplačno, čakajo pa vas tudi dodatna presenečenja in nagrade. Svoje veščine igranja minigolfa sta preizkusila tudi vsestranska Flora Ema Lotrič in Luka Markus Štajer. Preverite, kako sta se odrezala in kdo je imel več znanja ter sreče.

V zabavni igri za vse generacije se lahko preizkusite prav vsi, od malih nadobudnežev do dedkov in babic. Vseh devet igrišč se nahaja v pritličju Cityparka, na glavni nakupovalni ulici. Da je to še kako zabavna aktivnost, pritrdita tudi Flora Ema Lotrič in Luka Markus Štajer.

Minigolf | Foto: Robert Krumpak Foto: Robert Krumpak

Zabava bo zagotovljena!

Minigolf, miniaturna različica veliko bolj priznanega golfa, je priljubljen pri vseh generacijah. Korenine minigolfa segajo v začetke dvajsetega stoletja, najprej pa se je ta šport udomačil čez lužo, kjer so postavili prva standardizirana igrišča. V Združenih državah Amerike je denimo prvič minigolf igral tudi Luka Markus Štajer.

"Nazadnje sem minigolf igral leta 2005 v Združenih državah Amerike na nevihten dan. Danes je bilo malo manj nevarno, turbulentno. Super zabavna izkušnja, ki jo priporočam ljudem vsem starosti," pove Luka Markus Štajer, ki je v partiji minigolfa moral priznati premoč mlajši kolegici.

"Flora Ema je imela malce začetniške sreče. Privoščim ji (smeh, op. p.). Minigolf je lažji, kot sem pričakoval, so pa ustvarjalci na nekaterih postajah kar začinili celotno izkušnjo. Treba je odigrati tudi taktično, tako kot pri biljardu," ocenjuje vsestransko talentirani Luka Markus Štajer, ki komaj čaka, da se ponovno odprejo gledališča. "Trenutno ogromno sodelujem pri sinhronizaciji risank, tako glasovno kot prevajalsko, posojam tudi glas za različne avdioknjige. Močno upam, da se ti koronski časi naposled le zaključijo, da se odprejo gledališča, da ponovno stopimo na oder in da si bo prisotno tudi občinstvo. Skratka, da naredimo 'raztur'," pove glasbeni igralec.

Dodaja, da se bo v minigolfu v ljubljanskem nakupovalnem središču v naslednjih dneh zagotovo še preizkusil, takrat, kot pravi, v družbi svojih mlajših sorodnikov.

Minigolf | Foto: Robert Krumpak Foto: Robert Krumpak

Super ideja za prijatelje, družine …

Flora Ema Lotrič je minigolf igrala prvič, a zagotovo ne zadnjič. "Zdi se mi zelo všečna popestritev nakupovalne izkušnje, za prijatelje, pare, družine, posebej, če se starša v trgovine odpravita z otroki, ki znajo biti tudi neučakani, zato minigolf predstavlja super idejo, kako se lahko mamica v miru odpravi v trgovine, medtem ko očka odigra partijo minigolfa. Vsi so srečni, očeti, ker ne grejo nakupovat, otroci, ker se bodo zabavali, mamice pa tudi, ker bodo lahko vse v miru nakupile (smeh, op. p.). Super družinska ideja," meni.

Minigolf | Foto: Robert Krumpak Foto: Robert Krumpak Glede na to, da so naslednji teden počitnice, bo Flora Ema Lotrič na minigolf gotovo odpeljala svojo nečakinjo. "Ravno prav je stara, da ji bo to zanimivo. Se že veselim," pove pevka, radijska voditeljica in ustvarjalka podkasta Alkimija besed.

Pa je minigolf težji ali lažji? "Danes sem res imela malce začetniške sreče, ker sem premagala Luko čisto brez znanja. Kakšne igralne postaje so enostavne, so pa med njimi tudi zahtevnejše, kjer se je treba kar potruditi, da žogico spraviš v luknjo. Zelo mi je bilo všeč, sprostila sem se, zabavala, super ideja za kakšno popoldne," doda Flora Ema Lotrič, ki sicer v prostem času največ časa nameni glasbi.

"Glasba je moj hobi, moj profesionalni hobi. Ko pojem, se sprostim, si odklopim misli. Sicer pa v prostem času počnem povsem običajne stvari. Rada grem na sprehode, s športom se v zadnjem času ukvarjam malo manj. Zdaj mi je že dobra sprostitev to, da sem ob večerih prosta. Takrat se rada dobim s prijatelji, pogledam dobre vsebine. Drugače pa sem precej zaposlena, zato mi ne preostane veliko časa za druge stvari. Trenutno sem najbolj zaposlena s projekti na radiu. Snemam tudi svoj podkast, kjer iščem zanimive goste, vsebine. Poleg tega učim petje. Ob koncu tedna tudi nastopam. Dolgčas mi ni nikoli," ki je ob koncu partije minigolfa z Luko z veseljem izkoristila ponujeno nagrado. Odpravila sta se na sladko razvajanje v enega izmed gostinskih ponudnikov v ljubljanskem Cityparku.

Minigolf | Foto: Robert Krumpak Foto: Robert Krumpak

Kako igrati minigolf?

Pravila igre so enostavna, tako kot sta se jih Luka Markus in Flora Ema, se jih boste hitro priučili tudi vi, četudi minigolf igrate prvič. Palice in žogice boste razvedrila željni obiskovalci prejeli na startu, kjer bo za razkuževanje opreme poskrbela hostesa, ki vam bo rade volje priskočila na pomoč z napotki. Prvo igrišče se nahaja pred trgovino Interspar.

Žogico enostavno postavite na namensko površino na začetku igrišča. Bistvo je, da v čim manj poskusih žogico s palico spravite v luknjo. Udarce sproti štejte za vsako igrišče posebej, njihovo število pa zapišite na kartonček pod svoje ime.

Treba je igrati v določenem vrstnem redu igrišč, preskakovanje ni dovoljeno. Ob udarcu palice ni dovoljeno, da jo zanihate višje od kolena. Igra je omejena na sedem udarcev. Če v teh poskusih niste zadeli luknje, zapišite na kartonček devet točk.

Kaj pa, če žogica odleti z igrišča? V tem primeru jo postavite na mesto, kjer je prečkala rob, in si prištejte eno dodatno točko. Če pa žogica konča tik ob oviri ali robu igrišča, jo lahko med udarcem pomaknete za velikost žogice stran od ovire. Stojite lahko na travi, ne stopajte pa na rob ali ob oviro.

Na koncu preštejte vse točke in preverite, kdo je zmagovalec. Zmaga tisti, ki ima najmanjše število točk. Ko končate z igranjem, se z izpolnjenim kartončkom vrnite na startno točko pred trgovino Interspar.

Minigolf | Foto: Robert Krumpak Foto: Robert Krumpak

Presenečenje iz gostinskih lokalov

Vsi, ki se boste preizkusili v minigolfu, si lahko priigrate tudi privlačne nagrade. Ko boste igro odigrali na vseh devetih igriščih, boste prejeli darilo − presenečenje gostinskih lokalov. Poleg zabave vas torej čakajo še mikavne nagrade!

Odgovorno in varno

Upoštevajte, da igra poteka na lastno odgovornost. Otroci naj igrajo pod nadzorom staršev ali skrbnikov, ki so odgovorni za primerno ravnanje z opremo, igrišči in za varno igro nasploh. V primeru izgube žogice ali palice oziroma poškodbe na igrišču se strošek zaračuna igralcu oziroma staršem ali skrbnikom.

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

Mini golf | Foto:

Ste se že kdaj preizkusili v minigolfu? Če se še niste, je zdaj pravi čas za to. Pridite v Citypark Ljubljana in se pomerite z družinskimi člani, prijatelji ali boljšo polovico. Zabava je zagotovljena!
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin