SiolNET. Novice Slovenija
5,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V soboto okužbe s koronavirusom potrdili v 64 občinah

5,64

termometer

Črna na Koroškem
V občini Črna na Koroškem je aktivno okužen skoraj en odstotek vseh prebivalcev. Foto: Wikimedia Commons

Okužbe z novim koronavirusom so v soboto potrdili v 64 občinah po državi. Skupaj je aktivnih okužb 1.648. Največji delež aktivnih okužb beležijo v občinah Črna na koroškem, 0,945 odstotka prebivalcev, Log - Dragomer, 0,547, in Pivka, 0,502 odstotka.

V Črni na Koroškem je žarišče okužb v Centru za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem, kjer so pred tednom dni potrdili prvo okužbo z novim koronavirusom pri zaposleni osebi. Kot je direktorica centra Dalja Pečovnik objavila na spletni strani, je bilo v centru v soboto pozitivnih 32 uporabnikov, ki nimajo posebnih zdravstvenih težav, in 15 zaposlenih.

Ta konec tedna bodo vzpostavili rdečo cono na eni od ponujenih lokacij v lokalnih skupnostih. Zaradi lažjega vzpostavljanja rdeče cone so začasno 17 uporabnikov namestili v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, ki se bodo v CUDV vrnili takoj, ko bodo pripravili ustrezne prostore, je še navedla direktorica. (STA)

Covid-19, Koronavirus Novice Dosegli smo neželena mejnika, obetajo se novi ukrepi

Tiskovna agencija STA je pripravila tabelo s prikazom števila novih in skupnih potrjenih okuženih, aktivnih okužb po občinah stalnega prebivališča ter deležem aktivnih okužb v posamezni občini za 26. september. Zaradi stalnega epidemiološkega preverjanja se lahko posamezni podatki spremenijo.

Okužbe občine Foto: STA

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin