SiolNET. Novice Slovenija
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Sloveniji tudi alternativna metoda učenja angleščine #video

0,10

termometer

Raziskava Evrobarometra je pokazala, da se več kot polovica Evropejcev zna sporazumevati vsaj v enem tujem jeziku, četrtina obvlada dva tuja jezika, 10 odstotkov pa jih zna tri. Za učenje tujih jezikov lahko uporabimo več različnih metod. Nina Žerjal je tako v Slovenijo pripeljala nov način poučevanja angleščine po metodi Helen Doron.

Leta 2004 je Žerjalova v Sežani odprla lastno šolo, ki je ponujala tečaje tujega jezika in prevajalske storitve. Ob rojstvu hčerke je v Slovenijo pripeljala zdaj že 33 let staro metodo poučevanja angleščine Helen Doron Early English, s katero otroke od tretjega meseca starosti učijo angleščino.

iPhone XR Digisvet Vprašanje za tisoč evrov, s katerim se bo jeseni ukvarjal marsikdo

Gre za učenje praktične angleščine

Voditeljici oddaje Dan na Planet TV se je pridružila tudi Petra Senčur, ki angleščino uči prav po tej metodi. Gre za učenje praktične angleščine, ki je najpomembnejša za dobro komunikacijo.

V Ljubljani imamo tudi eno od 37 kakovostnih mednarodnih šol, Quality Schools International, ki imajo svoje prostore po vsem svetu. Pri nas obstaja že 20 let in čeprav je bila najprej namenjena predvsem otrokom diplomatov in tujcev, je danes odprta za vse.

Šola se od slovenskih razlikuje po načinu izobraževanja - spodbuja projektno delo in samostojno učenje. Pouk se odvija izključno v angleščini, večina učiteljev pa je iz Združenih držav Amerike in Kanade.

Kolaž Luka Mesec Marjan Šarec Novice Bo Luka Mesec odpovedal sodelovanje s Šarčevo vlado? Slovenija Turčija Sportal Slovensko olimpijsko upanje še tli
delitve: 20
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin