Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 5. 2020,
15.40

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,29

15

Natisni članek

okužba Koronavirus

Sobota, 2. 5. 2020, 15.40

3 leta, 11 mesecev

V prvem majskem dnevu pet novih okužb, ena oseba je umrla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,29

15

branka | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V petek, 1. maja, so v Sloveniji opravili 720 testov na okužbo z novim koronavirusom in potrdili pet primerov. Skupno se je z novim virusom v Sloveniji do zdaj okužilo 1.439 oseb, število žrtev zaradi bolezni covid-19 pa se je povzpelo na 94. Včeraj smo zabeležili eno smrtno žrtev.

sodišče, zatožna klop
Novice Feminizacija sodstva: ko je sodnikov le še za vzorec

Trenutno se v bolnišnicah zdravi 60 oseb, na intenzivni negi je 21 bolnikov. V domačo oskrbo so včeraj odpustili eno osebo, je sporočila vlada. Sicer pa na prvi praznični dan od sprostitve omejitve gibanja ni bilo večjega navala na morje, pred katerim so nekateri svarili.

Do zdaj so skupno opravili 55.020 testiranj. Med 1.439 okuženimi je 637 moških in 802 ženski. Kot kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), je med zdravstvenimi delavci in sodelavci okužba potrjena pri 298 osebah. V domovih starejših občanov so okužbo potrdili pri 448 osebah, od teh je 315 oskrbovancev.

Povabilu k raziskavi se je odzvalo manj kot pol preiskovancev

Medtem so v nacionalni raziskavi o razširjenosti bolezni covid-19 odvzeli vse vzorce preiskovancev, ki so se odzvali vabilu. Po podatkih inštituta za mikrobiologijo in imunologijo so odvzeli že 1.368 vzorcev od 1.371 oseb, ki so se odločile sodelovati v preiskavi, poroča STA.

Prve preliminarne izsledke naj bi sporočili po prvomajskih praznikih, po do zdaj dostopnih podatkih pa so v raziskavi doslej dokazali eno novo okužbo.

Fotogalerija
1 / 3

Največ okuženih prihaja iz osrednjeslovenske regije

Iz osrednjeslovenske statistične regije prihaja 412 okuženih z novim koronavirusom, 302 iz savinjske, 181 iz pomurske regije, 149 iz jugovzhodne Slovenije, 124 iz podravske, 84 iz gorenjske, 51 iz koroške, 34 iz zasavske, 31 iz primorsko-notranjske, 24 iz obalno-kraške, 22 iz goriške ter 13 iz posavske regije. Dvanajst obolelih je tujih državljanov, še poroča NIJZ.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je danes hospitaliziranih 19 bolnikov z boleznijo covid-19. Intenzivno zdravljenje potrebuje sedem oseb, pet jih je intubiranih, so iz osrednje slovenske bolnišnice sporočili prek Twitterja. Stanje tako ostaja enako kot dan prej.

V celjski bolnišnici je bilo danes ob 8. uri hospitaliziranih šest bolnikov, od tega dva v enoti intenzivne terapije. Devet bolnikov zdravijo v Univerzitetni kliniki Golnik.

V UKC Maribor je bilo v petek do polnoči hospitaliziranih 26 bolnikov, na intenzivnem zdravljenju pa je devet oseb. Doslej so iz mariborskega kliničnega centra odpustili 71 bolnikov.

GPS sledenje
Novice Aplikacije za sledenje okuženim v Sloveniji še nekaj časa ne bo
Ne spreglejte