Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 11. 2011,
13.43

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

droge

Četrtek, 3. 11. 2011, 13.43

8 let, 6 mesecev

V priporu šest osumljencev trgovine s prepovedano drogo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Ob koncu večmesečne kriminalistične preiskave trgovine s prepovedano drogo na območju PU Novo mesto in Ljubljana je bilo zoper šest oseb odrejeno pridržanje.

Osumljence so kriminalisti s kazenskimi ovadbami (36 kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, 2 kaznivi dejanji izsiljevanja in 3 kazniva dejanja nedovoljene proizvodnje orožja in prometa z njim) privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novem mestu. Okrožni državni tožilec Okrožnega državnega tožilstva v Novem mestu, ki je usmerjal predkazenski postopek, je za 6 osumljencev predlagal pripor. Preiskovalni sodnik je odredil pripor zoper 4 osumljence, senat Okrožnega sodišča v Novem mestu pa je sklenil, da se pripor odredi tudi za druga dva osumljenca.

S prodajo kokaina in heroina do 100 tisoč evrov premoženjske koristi V kriminalistični preiskavi zbrali dokaze, da je kriminalna združba, ki so jo sestavljale pridržane osebe in so imele med sabo natančno razdeljene naloge, izvrševala omenjena kazniva dejanja na območju Novega mesta, Krškega in Ljubljane. Kriminalna združba je na območju Dolenjske in Ljubljane med preiskavo preprodala okoli 2000 gramov kokaina in okoli 900 gramov heroina. S preprodajo prepovedane droge so člani kriminalne združbe pridobili več kot 100.000 evrov protipravne premoženjske koristi.

Uporabili klasične in prikrite preiskovalne ukrepe Ob koncu oktobra so kriminalisti in policisti v sklepni akciji zasegli 103 grame heroina, 62 gramov kokaina, nedovoljene anabolike, dve pištoli, 4725 evrov gotovine, več mobilnih telefonov in pripomočke za nedovoljeno trgovino s prepovedanimi drogami. Kriminalisti so v preiskavi izvajali tako klasične kot tudi različne prikrite preiskovalne ukrepe na podlagi dovoljenj državnega tožilstva in sodišča.

Ne spreglejte