SiolNET. Novice Slovenija
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V primeru dečkov v javnost pricurljalo preveč podrobnosti

0,60

termometer

 | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

Celjski tožilci preučujejo ovadbo, podano zoper dva odvetnika, tesno povezana s primerom velenjskih dečkov. Sumijo ju kršitve tajnosti postopkov v zadevah, ki se navezujejo na prizadevanja babice, da bi za vnuka po sodni poti pridobila rejniško pravico, danes poroča časnik Dnevnik.

Gre za primer dečkov iz Velenja, ki ju je Center za socialno delo Velenje konec marca lani namestil v rejniško družino brez vednosti starih staršev s Koroške, pri katerih sta dečka živela po nasilni smrti njune matere decembra 2015. Babica dečkov si zdaj s tožbo na upravnem sodišču prizadeva dobiti dovoljenje za rejništvo.

Čeprav naj bi bili postopki v tej zadevi zaradi zaščite dveh mladoletnih otrok tajni, pa so doslej v javnost pricurljale številne podrobnosti. Predvsem tiste, ki so se nanašale na prizadevanja babice, da bi ji bili omogočeni stiki z vnukoma in da bi pridobila rejniško pravico, navaja časnik. Pri tem babici dečkov pravno pomagata odvetnika Velimir Cugmas in Andrej Hostnik in po neuradnih podatkih časnika naj bi bila ravno zoper ta dva odvetnika pred kratkim podana kazenska ovadba.

Prejetje kazenske ovadbe zoper dva odvetnika so za Dnevnik potrdili na celjskem okrožnem državnem tožilstvu, a o imenih ne morejo govoriti. So pa potrdili, da se ovadba nanaša na sum storitve kaznivega dejanja kršitve tajnosti postopka. "Pristojni državni tožilec v obravnavani zadevi še ni sprejel državnotožilske odločitve, saj zadeva terja izčrpno preučitev, vendar predvidevamo, da bo o zadevi odločeno znotraj internih rokov," je pojasnil vodja celjskega tožilstva Ivan Žaberl.

Kot še poroča časnik, Cugmas in Hostnik z ovadbo nista seznanjena.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin