SiolNET. Novice Slovenija
0,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V prestolnici se začenja tradicionalni pohod Pot ob žici

0,54

termometer

Pot ob žici
Foto: STA

V Ljubljani bodo danes odprli 62. tradicionalni pohod Pot ob žici, ki letno privabi več kot 30 tisoč udeležencev. Največ udeležencev običajno privabi pohod okoli prestolnice, kjer je med drugo svetovno vojno stala žičnata ograja italijanskih in kasneje nemških okupatorjev. Prireditev bodo odprli otroci vzgojno-varstvenih zavodov iz Ljubljane.

V petek se bodo na pohod odpravili tudi osnovnošolci in srednješolci, ki bodo prehodili večji del poti ob žici. Otroci iz vrtcev bodo namreč prehodili zgolj odsek poti.

Udeleženci bodo tekmovali tudi v teku trojk

Osrednji dogodek bo v soboto, 5. maja. Takrat bodo na voljo krajši rekreativni pohodi, rekreativni pohod na 35 kilometrov, najpogumnejši in najbolj pripravljeni pa se bodo pomerili v teku trojk.

V omenjenem teku se bodo lahko preizkusili osnovnošolci, srednješolci, ki bodo pretekli trikilometrsko progo, pa tudi starejši in veterani, ki se bodo pomerili na teku na 12,5 oziroma 29 kilometrov.

Pohod po skoraj 35 kilometrov dolgi poti okoli prestolnice

Prireditev je namenjena vsem, ki se zavedajo pomena zdravega načina življenja, želijo preživeti dan v dobri družbi in sproščenem vzdušju ter spoznati Ljubljano iz pohodniške perspektive, so zapisali na spletni strani dogodka.

Sklepno dogajanje bo tudi letos potekalo v soboto na Kongresnem trgu. V kulturnem programu bodo tradicionalno nastopili pevci Partizanskega pevskega zbora, ob koncu pa bosta pripravila koncert še Nipke in Trkaj.

Rekreativna prireditev poteka vsako leto zadnji konec tedna pred 9. majem, ko v Ljubljani praznujejo mestni praznik, Evropa pa zaznamuje konec druge svetovne vojne. Pohod poteka po skoraj 35 kilometrov dolgi poti okoli slovenske prestolnice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 21
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin