SiolNET. Novice Slovenija
0,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V prestolnici se začenja celovita prenova Trubarjeve ulice

0,27

termometer

okrepčevalnica šeherezada, trubarjeva
Celotna prenova bo trajala predvidoma do junija prihodnje leto. Foto: Anja Ciglarič

Mestna občina Ljubljana (Mol) bo danes začela prenovo Trubarjeve ulice. Dela se bodo začela na delu od Prešernovega trga proti Resljevi cesti, potekala pa bodo po odsekih, ki ne bodo daljši od stotih metrov, so sporočili z Mola.

Z deli po odsekih želijo na občini zagotoviti čim bolj nemoteno delovanje lokalov ob gradbišču. Ker bo občasno oviran dostop do stanovanjskih in poslovnih prostorov, tamkajšnje stanovalce in uporabnike prosijo za razumevanje in potrpežljivost. Ob tem so na Molu obljubili, da bodo javnost sproti obveščali o časovnici del.

Trubarjeva ulica, prenova Novice Tako bo po prenovi videti Trubarjeva ulica #foto

Prenova ulice bo trajala do junija 2020

Trubarjevo ulico čaka celovita prenova, ki bo ulici dala povsem nov videz. Med drugim bodo izvedli obnovo in gradnjo kanalizacije, vodovoda, plinovoda, vročevoda, optične infrastrukture ter javne razsvetljave.

V okviru prenove bodo prenovili tudi priključne ulice, in sicer Obrežno stezo, ulico Za čreslom, Kastelčevo, Znamenjsko in Usnjarsko ulico do Petkovškovega nabrežja na jugu, Resljevo cesto do Zmajskega mostu ter Prečno in Vidovdansko ulico na severu.

Celotna prenova bo trajala predvidoma do junija prihodnje leto. Projekt prenove so pripravili v biroju Atelierarhitekti.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • Tralala / 25.02.2019. ob 07:30 0 0

    Čakte,čakte.Ali niso rekli?Celovite prenova Poljanske ceste od Peglazna naprej?????

    0 0
delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin