SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V ljubljanski porodnišnici do 13. ure šest novorojenčkov

3

termometer

V ljubljanski porodnišnici se je danes do 13. ure rodilo že šest novorojenčkov. Vsi so dečki.

Med njimi je tudi Mark, ki se je tako kot novorojenčica Špela v Postojni rodil štiri minute čez polnoč, so v ljubljanski porodnišnici povedali v izjavi za novinarje.

"Prvi dan v letu 2012 smo začeli odlično, saj se je do 13. ure rodilo šest otrok, vsi so fantki. Prvo punčko še čakamo. Vsi otroci tehtajo nad 3200 gramov, najtežji celo 4300 gramov. Tudi mame se dobro počutijo," je v današnji izjavi za medije dejala nadzorna zdravnica Nataša Tul Mandič.

Novorojenčka Marka, ki se je tako kot novorojenčica Špela v Postojni rodil štiri minute čez polnoč in sta prva novorojenčka v letošnjem letu, so ob pomoči Baby Centra tudi obdarili. Simbolična darila pa so Mark, mamica Tina in očka Miha prejeli tudi od ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra, ljubljanske porodnišnice in Mestne občine Ljubljana.

Nadzorna zdravnica Tul Mandičeva je povedala še, da so v Porodnišnici Ljubljana lani od 1. januarja do 29. decembra imeli 6420 porodov, kar je za štiri odstotke manj kot leto prej. Rodilo se je 3409 dečkov in 3200 deklic.

Mark se je rodil težak 3405 gramov, Špela v Postojni pa težka 3160 gramov. Predsednik republike Danilo Türk je njunima mamicama že poslal čestitko, v kateri je izpostavil, da se je novoletni dan začel najlepše - z novim življenjem, rojstvom njunih otrok.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin