SiolNET. Novice Slovenija
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Ljubljani se nadaljuje celovita prenova Parmove ulice

0,05

termometer

Parmova ulica
Foto: STA

V Ljubljani se nadaljuje celovita prenova Parmove ulice. Ta je zdaj za ves promet zaprta na odseku med Smoletovo ulico in ulico Bežigrad. Odsek bo predvidoma zaprt do 30. novembra, v tem času je obvoz po Dunajski cesti in Livarski ulici.

"Udeležencem v prometu svetujemo, da aktualne informacije o mobilnosti in zaporah cest spremljate na portalu aktualnih prometnih informacij prominfo, poti po mestu pa lahko načrtujete tudi s pomočjo klepetalnega robota Ljubo iz Ljubljane, ki deluje znotraj Facebookove aplikacije Messenger," so navedli na Mestni občini Ljubljana.

Celovita prenova Parmove je stekla julija, prva faza, v kateri so prenovili del od Drenikove ulice do ulice Bežigrad, je končana.

V okviru celovite prenove bodo uredili cestišče, pločnik in kolesarsko stezo ter obnovili vso infrastrukturo, tudi komunalno.

Kolesarska steza bo po prenovi potekala brez dvigov in spustov, na odseku od ulice Bežigrad do Kurilniške ulice bodo uredili parkirne prostore z zelenimi otoki, načrtujejo pa tudi ukrepe za umirjanje prometa. Križišče Parmove ulice in ulice Bežigrad bo po prenovi semaforizirano.

Investicija je vredna približno 3,6 milijona evrov brez DDV, dela izvaja podjetje Kostak.

prehod Novice Kolesarji opozorili na neprimerno ureditev križišča Dunajske in Tivolske v Ljubljani #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin