SiolNET. Novice Slovenija
2,75

termometer

 • Messenger
 • Messenger

V Ljubljani odprli pasji park, velik kar 1.500 kvadratnih metrov #foto

2,75

termometer

pasji park, Šmartinska
Foto: Ana Kovač

Mestna občina Ljubljana je pred nekaj dnevi odprla nov pasji park v na novo urejenem Šmartinskem parku ob ljubljanskih Žalah. Psom in njihovim lastnikom je namenjenih kar 1.500 kvadratnih metrov, uporaba pa je brezplačna.

Z Mestne občine Ljubljana so ob odprtju novega pasjega parka sporočili, da si želijo spodbujati prijazno sobivanje lastnikov psov, njihovih kosmatincev in preostalih občanov ter da je zato uporaba vseh pasjih parkov v prestolnici brezplačna.

Pasji park v Šmartinskem parku, ki meri 1.500 kvadratnih metrov, ponuja klopi za obiskovalce, koše za smeti in koše za pasje iztrebke. V pasjem delu se lahko štirinožni prijatelji gibljejo brez povodca, medtem ko morajo imeti lastniki svoje ljubljenčke v preostalem delu Šmartinskega parka (in drugod po mestu) na povodcu.

pasji park, Šmartinska Foto: Ana Kovač

pasji park, Šmartinska Foto: Ana Kovač

V Ljubljani že štirje pasji parki

Sicer pa ima Ljubljana skupno že štiri pasje parke. Preostali trije so ob Vilharjevi ulici, v sklopu Severnega parka, kjer lahko psi uživajo na 930 kvadratnih metrih, v Štepanjskem naselju ob Pesarski, kjer jim je na voljo 960 kvadratnih metrov, in v Kosezah ob koseških blokih na Ulici bratov Učakar, kjer imajo 1.420 kvadratnih metrov prostora.

1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9

Na območju MOL 234 košev za pasje iztrebke

Lastniki psov imajo v Ljubljani na voljo 234 košev za pasje iztrebke, v katere redno nameščajo tudi roloje z vrečkami. Sicer pa lahko pasje iztrebke, pobrane z vrečko, odvržejo v koš za mešane komunalne odpadke.

MOL opaža, da večina sprehajalcev s seboj nosi vrečke za pasje iztrebke in da se število lastnikov psov, ki jih uporabljajo, povečuje. Žal se najdejo tudi nevestni lastniki, ki za svojim ljubljenčkom iztrebkov ne poberejo.

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • banatalija / 14.01.2018. ob 08:23 +1 0

  Vsakodnevno opazam, da vsaj polovica lastnikov psov, le teh nima na vrvici. V prenovljenem otroskem igriscu na Kodeljevem, se lastniki in seveda posledicno njihovi psi, obnasajo kot da je park namenjen samo njim. Brezglavo letajo po potkah in zelenicah in marsikateri se mi je ze zapletel med nogami. Zato bi prosila MOL, da nastavijo kaksno tablo ali obvestilo, da dajo lastniki psov, le-te na vrvice.

  +1 0
 • puščica2 / 14.01.2018. ob 09:09 0 0

  Noro, stranica parka je dolga neverjetnih 38 metrov - če je park kvadraten.

  0 0
 • Domciveliki / 13.01.2018. ob 21:01 +1 - 1

  Kakšno kontrolo in bistveno višje kazni, pa se bo teh lastnikov še zmanjšalo.

  +1 - 1
delitve: 304
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin