Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 6. 2021,
18.42

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,43

14

Natisni članek

NIJZ Covid-19 Sledilnik Slovenija Koronavirus COVID-19

Sreda, 9. 6. 2021, 18.42

2 leti, 10 mesecev

V katerih občinah je največ okužb?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,43

14

Sledilnik | V zadnjih sedmih dneh so največ okužb potrdili v Ljubljani, sledijo občine Maribor, Koper in Brežice. | Foto covid-19.sledilnik.org

V zadnjih sedmih dneh so največ okužb potrdili v Ljubljani, sledijo občine Maribor, Koper in Brežice.

Foto: covid-19.sledilnik.org

Največ okuženih glede na število prebivalcev so v zadnjem tednu potrdili v občini Vitanje v Savinjski regiji, kjer je okuženih 1,1 odstotka občanov. Po absolutnem številu okuženih pa vodi Ljubljana, kjer so v zadnjih sedmih dneh potrdili 309 novih okužb, a to predstavlja le 0,1 odstotka vseh prebivalcev največje slovenske občine.

Trendi so še naprej ugodni, število okužb v državi vztrajno pada. V torek smo v Sloveniji ob 3.506 PCR-testih potrdili 255 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov znaša 7,3 odstotka, sedemdnevno povprečje se je ustavilo pri 212. 

Število potrjenih okužb je minuli teden v primerjavi s tednom prej padlo, tokrat za 245 primerov. Tudi število hospitaliziranih covidnih bolnikov se je še nekoliko znižalo, na intenzivnem zdravljenju je le še okoli 50 bolnikov. Umrlo je 15 bolnikov z boleznijo covid-19, kar je pet manj kot teden prej. 
Covid-19. Koronavirus. Slovenija.
Novice Toliko novih okužb smo potrdili v torek

V občini Vitanje z 2.277 prebivalci so včeraj potrdili sedem novih okužb, v zadnjem tednu pa kar 24. Glede na število prebivalcev podatki kažejo, da je okuženih 1,1 odstotka občanov. Tedenski prirast je 50-odstoten.

Na drugem mestu je občina Hodoš na meji z Madžarsko. V občini s 355 prebivalci je okuženih 0,6 odstotka občanov. Sledita občini Velika Polana in Tabor, v obeh je okuženih 0,4 odstotka občanov.

Glede na absolutno število potrjenih primerov  je na prvem mestu Ljubljana. V torek so potrdili 47 novih primerov, dan pred tem 49. 

Potem ko je število okužb v prestolnici dlje časa stagniralo in je bil tedenski prirast pozitiven, zdaj podatki sledilnika za covid-19, ki jih ta pridobi od NIJZ, kažejo, da se situacija umirja. Tedenski prirast je negativen. Po številu novopotrjenih primerov sledi občina Domžale s 15 in občina Maribor z devetimi. V Mariboru beležijo 11,9-odstotni tedenski prirast. V Kopru so potrdili pet novih okužb, tedenski prirast znaša 13,6 odstotka. 

Mesto Ljubljana.
Novice V prestolnici iz dneva v dan več okužb. Nas mora skrbeti?
Cepljenje covid-19
Novice Pri cepljenju je najbolj napredovala Koroška. Kako kaže preostalim regijam?
Cepljenje covid-19
Novice Preverite, kje in s katerim cepivom se lahko brez prijave cepite ta konec tedna
Ne spreglejte