SiolNET. Novice Slovenija
5,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V katerih občinah je največ okužb?

5,43

termometer

Sledilnik
V zadnjih sedmih dneh so največ okužb potrdili v Ljubljani, sledijo občine Maribor, Koper in Brežice. Foto: covid-19.sledilnik.org

Največ okuženih glede na število prebivalcev so v zadnjem tednu potrdili v občini Vitanje v Savinjski regiji, kjer je okuženih 1,1 odstotka občanov. Po absolutnem številu okuženih pa vodi Ljubljana, kjer so v zadnjih sedmih dneh potrdili 309 novih okužb, a to predstavlja le 0,1 odstotka vseh prebivalcev največje slovenske občine.

Trendi so še naprej ugodni, število okužb v državi vztrajno pada. V torek smo v Sloveniji ob 3.506 PCR-testih potrdili 255 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov znaša 7,3 odstotka, sedemdnevno povprečje se je ustavilo pri 212. 

Število potrjenih okužb je minuli teden v primerjavi s tednom prej padlo, tokrat za 245 primerov. Tudi število hospitaliziranih covidnih bolnikov se je še nekoliko znižalo, na intenzivnem zdravljenju je le še okoli 50 bolnikov. Umrlo je 15 bolnikov z boleznijo covid-19, kar je pet manj kot teden prej. 
Covid-19. Koronavirus. Slovenija. Novice Toliko novih okužb smo potrdili v torek

V občini Vitanje z 2.277 prebivalci so včeraj potrdili sedem novih okužb, v zadnjem tednu pa kar 24. Glede na število prebivalcev podatki kažejo, da je okuženih 1,1 odstotka občanov. Tedenski prirast je 50-odstoten.

Na drugem mestu je občina Hodoš na meji z Madžarsko. V občini s 355 prebivalci je okuženih 0,6 odstotka občanov. Sledita občini Velika Polana in Tabor, v obeh je okuženih 0,4 odstotka občanov.

Glede na absolutno število potrjenih primerov  je na prvem mestu Ljubljana. V torek so potrdili 47 novih primerov, dan pred tem 49. 

Potem ko je število okužb v prestolnici dlje časa stagniralo in je bil tedenski prirast pozitiven, zdaj podatki sledilnika za covid-19, ki jih ta pridobi od NIJZ, kažejo, da se situacija umirja. Tedenski prirast je negativen. Po številu novopotrjenih primerov sledi občina Domžale s 15 in občina Maribor z devetimi. V Mariboru beležijo 11,9-odstotni tedenski prirast. V Kopru so potrdili pet novih okužb, tedenski prirast znaša 13,6 odstotka. 

Mesto Ljubljana. Novice V prestolnici iz dneva v dan več okužb. Nas mora skrbeti? Cepljenje covid-19 Novice Pri cepljenju je najbolj napredovala Koroška. Kako kaže preostalim regijam? Cepljenje covid-19 Novice Preverite, kje in s katerim cepivom se lahko brez prijave cepite ta konec tedna

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin