Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 12. 2021,
19.58

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,70

22

Natisni članek

cepljenje testiranje Italija

Torek, 14. 12. 2021, 19.58

2 leti, 6 mesecev

V Italijo vsi le še z negativnim testom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,70

22

Italijanska policija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Italija z namenom zajezitve širjenja bolezni covid-19 zaostruje ukrepe za vstop v državo. Tisti, ki niso cepljeni, bodo morali po novem ob prihodu iz druge države EU v petdnevno karanteno, cepljeni pa bodo morali predložiti negativen izvid testa na koronavirus. Ukrep bo začel veljati v četrtek.

Cepljeni bodo morali ob prihodu iz druge države članice EU predložiti negativen izvid hitrega ali PCR-testiranja na novi koronavirus. Tisti, ki niso cepljeni, bodo morali poleg negativnega izvida testiranja še v obvezno petdnevno karanteno, je po poročanju Primorskega dnevnika danes odločil zdravstveni minister Roberto Speranza. Veljavnost negativnega PCR-testa je 48 ur, hitrega pa 24 ur.

Odločitev ministra za zdravje, ki podaljšuje tudi vse doslej veljavne ukrepe za prihod iz neevropskih držav, bo v veljavi od četrtka pa do 31. januarja, poroča italijanski časnik La Repubblica.

Izredne razmere podaljšali do pomladi

Italijanska vlada je sicer na današnji seji izredne razmere, ki jih je zaradi pandemije covid-19 prvič uvedla v začetku lanskega leta, podaljšala do 31. marca 2022. Če jih ne bi podaljšala, bi se iztekle konec leta. Izredne razmere so podlaga za več ukrepov za zajezitev novega koronavirusa.

omikron
Novice Na Norveškem panika zaradi omikrona

V Italiji od preteklega ponedeljka veljajo strožji omejitveni ukrepi, v skladu s katerimi so necepljeni oziroma tisti, ki bolezni covid-19 niso preboleli, izključeni iz večjega dela javnega življenja. Vstop v restavracije, kulturne ustanove in na športne prireditve je dovoljen le cepljenim in prebolevnikom.

V sredo pa bodo razširili obveznost cepljenja proti covid-19. Po novem bo obvezno tudi za osebje, zaposleno v šolah, policiste in vojake. Že od aprila je to obvezno za vse zdravstvene delavce.

Tedros Adhanom Ghebreyesus
Novice Omikron se širi hitreje kot vse druge različice koronavirusa
Ne spreglejte