Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 7. 2018,
9.46

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

2

Natisni članek

zdravstvo Celje

Sreda, 25. 7. 2018, 9.46

5 let, 8 mesecev

V celjskem urgentnem centru bodo zaračunavali nenujne zdravstvene storitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

2

celje bolnišnica | Foto STA

Foto: STA

Nenujne zdravstvene storitve, ki jih bolniki uveljavljajo v ambulantah splošne nujne medicinske pomoči v celjskem urgentnem centru, bodo od 30. julija plačljive, so sporočili iz celjske bolnišnice. S tem želijo omejiti delež nenujnih zdravstvenih obravnav v urgentnem centru in izboljšati dostopnost oz. skrajšati čas obravnave nujnih primerov.

V celjski bolnišnici vse od začetka delovanja urgentnega centra opažajo veliko rast števila obiskov bolnikov v ambulantah splošne nujne medicinske pomoči urgentnega centra.

UKC Ljubljana
Novice Otroški kardiolog iz tujine dobil dovoljenje za delo v UKC Ljubljana

Povprečno dnevno število bolnikov, ki jih obravnavajo v teh ambulantah, se je lani glede na leto 2016 povečalo za skoraj četrtino, v prvih šestih mesecih letos pa opažajo dodatno desetodstotno rast.

Ob tem v celjski bolnišnici ugotavljajo, da zdravstvene težave velike večine teh bolnikov ne zahtevajo nujnega zdravljenja v skladu s pravili obveznega zdravstvenega zavarovanja in bi jih bolniki lahko urejali pri izbranem osebnem zdravniku ali v lokalnem zdravstvenem domu.

zobje
Novice So sive plombe res tako zelo bolj škodljive od belih?

Zato so se odločili, da bodo v skladu s pravili obveznega zdravstvenega zavarovanja od 30. julija od bolnikov, ki bodo v ambulantah splošne nujne medicinske pomoči uveljavljali nenujne zdravstvene storitve, zahtevali plačilo storitev.

Bolniki, ki bodo želeli biti pregledani v ambulanti splošne nujne medicinske pomoči, bodo tako po novem morali izpolniti izjavo in s podpisom potrditi, da soglašajo z možnostjo, da bodo v nenujnih primerih plačniki storitev. Presojo, ali gre za uveljavljanje nujne ali nenujne zdravstvene storitve, bo opravil zdravnik, ki bo bolnika obravnaval v ambulanti.

Novice "V zdravstvu bi morali ukiniti kriminal in korupcijo" #video

V urgentni ambulanti bolniki tudi ne morejo dobiti napotnic za naročene preglede, receptov za zdravila, ki jih redno jemljejo, in zdravniških potrdil, so še opozorili v Splošni bolnišnici Celje.

Nujnih storitev, ki so opredeljene v 103. členu pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja, pa ni treba plačati, če ima bolnik urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje.

Ne spreglejte