Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 6. 2014,
16.14

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša Planet TV Danes Danes

Nedelja, 29. 6. 2014, 16.14

5 let, 2 meseca

Urška Bačovnik Janša: Če bi bila brez otrok, bi vso stvar veliko lažje prenašala (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Razumem, da nekoga ne maraš, da ti nekdo ni všeč, ne razumem pa, da nekomu privoščiš, da se mu dogaja krivica, je v ekskluzivnem intervjuju za Planet TV dejala Urška Bačovnik Janša.

Prepričana sem, da bi se, če bi se taka krivica dogajala nekomu, ki je politični nasprotnik mojega moža, Janez znal opredeliti do resnice, za razliko od mnogo drugih, je dejala žena Janeza Janše, ki v zaporu na Dobu prestaja dveletno kazen.

"Otroku je težko razložiti nelogično stvar" Kot pravi, so otroci tisti, ki so najbolj prikrajšani. "Črtomir vsakih 15 minut sprašuje, kje je oči. Midva se o tem pogovarjava, je pa otroku težko razložiti nelogično stvar. Povedala sem mu, da je odsoten zaradi službenih obveznosti, kar je tudi res," še pravi Bačovnikova, ki je prepričana, da bo sodba padla.

Sama nikoli ni podvomila o nedolžnosti moža. Kot je pojasnila, pozna njegova načela, ve, kako razmišlja ter da je človek z visokimi etičnimi in moralnimi standardi.

Razmišlja tudi o tem, kako bi bilo, če bi preprosto odšli "Naši prijatelji so vsi zgroženi in pretreseni, tako da morava velikokrat midva z Janezom tolažiti njih. Ljudje čutijo in vedo, da se dogaja krivica. Če Janeza poznaš po osebni plati, ti je povsem jasno, da je to zlagano," je poudarila.

Pogosto zato razmišlja tudi o tem, kako bi bilo, če bi vse to pustili za sabo in odšli kam drugam. "Mlada generacija v Sloveniji ne vidi perspektive. Ne toliko zaradi krize kot zaradi neravnovesij v družbi. Pošteno delo v Sloveniji ni pošteno plačano. Tukaj veljajo povsem drugi kriteriji, na vseh področjih."

Podpora številnih ljudi iz tujine Na drugi strani pa Bačovnikovo motivirajo ljudje, ki ji izrekajo podporo, ji pišejo, jo kličejo. V osebnem pismu jo je podprl tudi predsednik Evropske ljudske stranke Joseph Daul.

Klice nekdanjih in zdajšnjih predsednikov vlad dobiva tudi Janša. "Mislim, da je tujini povsem jasno, da se tukaj dogaja neka zelo čudna stvar in da je neverjetno, da se sredi Evrope dogaja politični proces," pravi Bačovnikova.

"Tudi če bi zaprosil za odlok, mu ne bi ugodili" "Za nas je vsak dan, vsaka ura, ko smo ločeni zaradi nerazumljivega razloga, nepopravljiva krivica," je še poudarila in dodala, da bi vse skupaj verjetno lažje prenašala, če ne bi imela majhnih otrok.

Čeprav bi raje videla, da bi Janša dokončno odločitev sodišča pričakal na prostosti, ga popolnoma podpira v odločitvi, da ni zaprosil za odlok. "Je pa dejstvo, da tudi če bi zaprosil za odlok oziroma za alternativno prestajanje kazni, sem prepričana, da mu ne bi ugodili. Šlo bi samo še za eno ponižanje in sramotenje," meni Bačovnikova.

Ne spreglejte